Käyttöohjeet ja usein kysytyt kysymykset WINDOW

Viite : KO472831

Käyttöohjeita ja takuutiedot
Usein kysytyt kysymykset
Tarkista, että keittimen kansi on suljettuna ja suodatin paikallaan.
Jos ne ovat, ota yhteyttä maahantuojan kuluttajapalveluun.
• Älä käytä keitintä märin käsin tai paljain jaloin.
• Älä jätä johtoa roikkumaan pöydän tai työtason reunan yli, jotta keitin ei kaatuisi.
• Ole aina valppaana, kun laite on käynnissä, huomioiden erityisesti nokan kautta virtaava kuuma höyry.
• Huomioi myös, että ruostumattomasta teräksestä valmistetun keittimen runko kuumenee merkittävästi käytön aikana. Älä kosketa keitintä muualta kuin kahvasta.
• Lapsia on valvottava, jotta he eivät leiki laitteen kanssa.
• Jos johto on vaurioitunut, valmistajan, valtuutetun huollon tai muun pätevän henkilön on vaihdettava se, jotta siitä ei aiheudu vaaraa.
Laitteessa voi keittää ainoastaan vettä. Muiden nesteiden kuin veden keittämisestä saattaa seurata vuotoja, ylivuotoja tai vaurioita.
Kyllä voi. Jos vedessä on monia mineraaleja, ruostumaton teräs värjäytyy helposti (mallista riippuen). Suosittelemme puhdistamaan vedenkeittimen säännöllisesti.
Vedelle saattaa näyttää olevan tilaa täyttörajan yläpuolellakin, mutta jos täytät rajan yli, laite voi vuotaa kun vesi kiehuu. Älä laita keittimeen liikaa vettä.
Se riippuu säiliön koosta. Älä koskaan käytä laitetta, jos säiliössä olevan veden pinta ei yllä keittimeen merkittyyn vähimmäismäärään.
Suosittelemme tyhjentämään vedenkeittimen käytön jälkeen, jotta vesi ei värjäisi säiliötä ja kastelisi paikkoja, jos keitin kaatuu. Tyhjentäminen estää myös säiliön kalkkeutumista.
Kyllä. Älä koskaan hiero vastusta liinalla tai millään hankaavalla materiaalilla. Puhdistukseen riittää hyvin kalkinpoisto.
Suodatin koostuu verkosta, joka suodattaa kalkkihiukkaset. On tärkeää puhdistaa se säännöllisesti harjaamalla tai liottamalla astiassa, jossa on kalkinpoistoliuosta (laimennettua etikkaa tai sitruunahappoa).
Pyyhi ulkopinta puhtaalla liinalla (kostutettuna tarvittaessa etikkapisaralla). Älä koskaan käytä hankaavia tuotteita, hankausjauhetta, pesuaineita tai muita siivoustuotteita, koska ne voivat haalistaa muovia. Pidä huolta siitä, ettet koskaan upota keitintä, johtoa, pistoketta tai alustaa veteen!
Poista kalkki säännöllisesti, mieluiten vähintään kerran kuussa tai useammin, jos asut erittäin kovan hanaveden alueella.
Keittimen kalkinpoisto:
• Käytä väkiviinaetikkaa:
- Täytä keitin 1/2 litralla etikkaa.
- Jätä etikka vaikuttamaan tunniksi lämmittämättä sitä.
• Sitruunahappo:
- Keitä 1/2 litraa vettä.
- Lisää 25 g sitruunahappoa ja jätä vaikuttamaan 15 minuutiksi.
• Erityinen kalkinpoistotuote muovikeittimille: noudata valmistajan ohjeita.
Tyhjennä keitin ja huuhtele se 5–6 kertaa.
Toista toimenpide tarvittaessa.

Suodattimen kalkinpoisto (mallista riippuen):
• Liota suodatinta väkiviinaetikassa tai laimennetussa sitruunahapossa.
• Älä koskaan käytä muita kuin suositeltuja kalkinpoistomenetelmiä.
Joillain alueilla, missä veden rautapitoisuus on suuri, luonnolliset kalkkikertymät vedenkeittimen sisällä voivat värjäytyä ruskeiksi tai mustiksi.
Käytön aikana:
Noudata käyttöohjeen neuvoja: Täytä korkeintaan täytön ylärajaan saakka ja ainoastaan vedellä
Käytön jälkeen:
Tyhjennä aina jäljelle jäänyt vesi keittimestä
Huoltaminen:
Poista kalkki säännöllisesti, vähintään kerran kuussa tai useammin, jos asut kovan hanaveden alueella.
Huuhtele vedenkeittimen sisus ja keitä vettä kerran tai kahdesti ennen ensimmäistä varsinaista käyttökertaa.
Jos vastus tai lämmityselementti on kalkkeutunut, tuotettu lämpö siirtyy vain osittain lämmitettävään veteen. Kalkki voi toisaalta näyttää ruosteelta.
Syynä on yleensä sisäpuolen kalkkikertymät: Lue käyttöohjeesta huolellisesti ohjeet vedenkeittimen kalkinpoistoon (mallista riippuen).
Vaihtoehtoisesti vedenkeitintä on voitu vahingossa käyttää ilman vettä tai liian vähäisellä määrällä vettä (lämmitysvastuksen tulee olla käytettäessä aina veden peitossa), jolloin turvakatkaisija on lauennut. Palauta normaaliin toimintaan seuraavasti:
Anna keittimen jäähtyä 5 minuuttia ja täytä se sitten uudestaan vedellä.
Paina käynnistys-/sammutuskytkintä, jolloin noin 15 minuutin kuluttua vedenkeitin nollaa itsensä automaattisesti ja alkaa keittää.
Älä säilytä vedenkeitintä ikkunan lähellä, sillä auringonvalo voi haalistaa muoviosia.
360 astetta pyörivän alustan pitää kääntyä vapaasti.
Se voi johtua vettä lämmittävän erittäin tehokkaan elementin suunnittelusta.
Olet ehkä laittanut keittimeen liikaa vettä, jolloin se joko vuotaa kiehuessa ulkopintaa pitkin tai sitä on joutunut sisäiseen höyryaukkoon, mikä tarkoittaa sitä, että vettä päätyy keittimen alustalle. Täytä vedenkeitin enintään ylärajamerkkiin saakka. Myös kannelle tiivistynyt vesi on voinut valua työtasolle.
Se ei ole kelattavaa tyyppiä. Irrota ja suorista levyn ympäri kiedottu osa käsin.
Virrankulutus on suurta, joten se voi tuottaa lämpöä. Varaa koko pistorasia pelkälle vedenkeittimelle. Jos kuumuus on sitä luokkaa, että se voi aiheuttaa palovamman tai muuttaa muovin muotoa, lopeta käyttö ja toimita laite tutkittavaksi.
Sisäosista saattaa lähteä ääniä lämpötilan muuttuessa. Se ei ole haitallista.
Vedenkeittimet on suunniteltu sammumaan, kun ne havaitsevat höyryä. Tämä höyry voi tiivistyä ja tuota tiivistynyttä vettä voi valua kahvan alaosasta. Kyse ei ole varsinaisesta viasta. Se ei myöskään vaurioita keitintä.
Anturi, joka sammuttaa virran automaattisesti, on heti kiehumisen jälkeen kuuma, ja virtakytkin ei välttämättä toimi. Odota, että anturi on jäähtynyt ja yritä uudestaan.
Noudata käyttöohjeen neuvoja laitteen käynnistämisestä, ja tarkista sitten pistorasiasi toiminta liittämällä siihen toinen laite. Jos se ei edelleenkään toimi, älä yritä purkaa tai korjata laitetta itse, vaan vie se valtuutettuun korjaamoon.
Älä käytä laitetta. Pyydä valtuutettua huoltopalvelua vaihtamaan se vaaran välttämiseksi.
Näin yleensä käy, kun keitin on uusi. Kaada pari ensimmäistä keittimellistä suoraan pois. Jos ongelma jatkuu, täytä keitin täytön ylärajaan saakka ja lisää 2 teelusikallista natriumbikarbonaattia (ruokasoodaa). Anna veden kiehahtaa, kaada se pois ja huuhtele keitin.
Tämä on normaali ilmiö kovan veden alueilla. Se johtuu vedessä olevasta kalsium- ja magnesiumkarbonaatista.
Vinkki: Säännöllinen kalkinpoisto on tarpeen.
Vedenkeittimet keittävät tarvittavan määrän lyhyessä ajassa, eikä niitä ole yleensä varustettu ominaisuuksilla, jotka pitäisivät veden kuumana. Laite keittää veden hyvin nopeasti, joten veden pitämiselle lämpimänä ei ole tarvetta.
Vedenkeittimen suodatin ja suodattimen pidike on valmistettu elintarvikekäyttöön tarkoitetusta polypropeenista (PP).
Lämmityselementti on valmistettu elintarvikekäyttöön tarkoitetusta ruostumattomasta teräksestä (SUS304).
Muovisen vedenkeittimen runko on valmistettu elintarvikekäyttöön tarkoitetusta polypropeenista (PP).
Ruostumatonta terästä olevan vedenkeittimen runko on valmistettu elintarvikekäyttöön tarkoitetusta ruostumattomasta teräksestä (SUS304).
Laite sisältää arvokkaita materiaaleja, joita voidaan käyttää uudelleen eli kierrättää. Toimita laite paikalliseen kierrätyspisteeseen.
Siirry verkkosivustomme ”Lisätarvikkeet”-osioon, josta löydät helposti tarvikkeita tuotteellesi.
Tietoja takuusta löytyy tämän sivuston Takuu-osiosta.
Jos epäilet, että jokin osa puuttuu, soita kuluttajapalveluun. Autamme sinua ongelman ratkaisemisessa.