KÄYTTÖOHJEET - Tefal ESPREMIO

Viite : EX620010

Käyttöohjeita ja takuutiedot
Usein kysytyt kysymykset
Lävistä tukos ohuella neulalla. Pidä höyrysuutin esteettömänä kääntämällä höyrynuppi aina hetkeksi höyryasentoon, jotta suuttimesta poistuu mahdolliset maitojäämät (laita alle tyhjä astia tipoille) cappuccinon valmistuksen jälkeen. Puhdista höyrysuutin ja vaahdotin kostealla liinalla heti vaahdotustoimenpiteen jälkeen.
Kahvinkeittimeen muodostuu luontaisesti kalkkikertymiä. Säännöllinen kalkinpoisto varmistaa sille pidemmän käyttöiän. Se auttaa myös pitämään suodatetun kahvinjuoman maun hyvänä.
Älä pese espressokeittimen osia astianpesukoneessa.
Tyhjennä tippa-astia säännöllisesti ja puhdista se ja ritilä tarvittaessa vedellä ja pienellä määrällä mietoa pesuainetta; huuhtele ja kuivaa lopuksi.
Haudutuspää, suodatinteline ja suodatin tulee puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen kostealla liinalla (haudutuspää) ja vedellä ja pienellä määrällä mietoa pesuainetta (suodatinteline ja suodatin). Huuhtele ja kuivaa.
Lämmitysastia tulee puhdistaa samalla tavalla.
Seuraa käyttöohjeiden ohjeita kalkin poistamiseksi keittimestä, sillä tekniikat vaihtelevat mallin mukaan.
Suosittelemme käyttämään valmistajan tarjoamaa kalkinpoistoainetta.
Muussa tapauksessa voi käyttää 2 teelusikallista viinihappoa tai sitruunahappoa (molempia myydään apteekeissa) laimennettuna puoleen litraan kädenlämpöistä vettä; kaada seos vesisäiliöön.
Jos keitintä käytetään päivittäin 4 kupin keittämiseen ja jos vesi on kovaa, suosittelemme poistamaan kalkin keittimestä vähintään 3 kuukauden välein.
Jos asut alueella, missä vesi on erittäin kovaa, kalkki voi olla hyvä poistaa useammin.
Kyllä, jos sen pinnalle on kertynyt kalkkia.
Puhdista säiliö vedellä ja/tai laitteen valmistajan suosittelemilla puhdistustuotteilla.
Tällä ehkäistään vesikanavan tukkeutuminen ja hygieniaongelma.
Varmista, että käyttämäsi maito on tuoretta ja kylmää. Tarkista, etteivät höyrysuutin ja vaahdotin ole tukossa.
Tälle voi olla monta syytä:
• Säiliössä ei ole vettä; täytä säiliö.
• Säiliötä ei ole asetettu oikein; paina sitä jämäkästi.
• Suodatin on tukkeutunut; jauhettu kahvi on liian hienoa. Puhdista suodatinteline ja kokeile karkeampaa kahvijauhetta.
• Pumppua ei ole valmisteltu käyttöön; katso ohjeet kyseiseen toimenpiteeseen.
• Laitteeseen on kertynyt kalkkia; tee kalkinpoisto.
• Claris-suodatinpatruuna on vaihdettu, mutta sitä ei ole valmisteltu käyttöön; katso ohjeet kyseiseen toimenpiteeseen.
Laite käynnistyy automaattisesti uudelleen kun sähköt palaavat.
Varmista, ettei tippa-astia ole vuotanut yli ja tyhjennä se tarvittaessa.
Varmista, että tippa-astia on oikein paikallaan.
Varmista, ettei höyrysuutin ole tukkeutunut.
Kun olet sammuttanut laitteen ja antanut sen jäähtyä: Puhdista ja poista tukokset suuttimen kaikista aukoista laitteen mukana tulleella neulalla.
Poista höyrysuuttimen tukiputken aukon tukos.
Irrota Claris-patruuna.
Arabica-pavut antavat parhaan maun ja sisältävät luontaisesti vähän kofeiinia. Kokeile eri lajikkeita, sekoituksia ja paahtoasteita, jotta löydät itsellesi mieluisimman maun. Yleisesti ottaen: Mitä tummempi paahto, sitä voimakkaampi kahvin maku. Vaalea paahto tuo esille enemmän aromeja ja saa aikaan kahvin, joka on sekä mietoa että täynnä makua – tämä on kahvintuntijan valinta. Laadukkaita kahveja kannattaisi paahtaa aina vain kevyesti, jotta niiden täyteläisyys, vivahteikkuus ja moninaisuus pääsisivät täysin esille. Vältä erittäin tummiksi paahdettuja papuja, sillä ne ovat yleensä öljyisempiä ja voivat tukkia keittimen. Tarkista, ettei papujen seassa ole pikkuruisia kiviä, sillä nekin voivat vaurioittaa keitintä.
Todellisen espresson tunnusmerkki on vaahto, joka syntyy keittimen sisällä olevasta paineesta kahvinkeiton aikana. Painetta mitataan baareina (1,5–19). Mitä suurempi paine eli baarilukema, sitä täyteläisempää ja paksumpaa vaahdosta tulee.
Espressossa on vahvempi aromi kuin suodatinkahvissa.
Itse asiassa espresson tunnistaa sen täyteläisestä aromista ja kermaisesta vaahdosta kupin pinnalla.
Tämä edellyttää 15 baarin painetta (joka saadaan vain espressokeittimillä), veden kuumennusta 90–92 °C:een sekä hienoksi jauhettua kahvia (7 g kuppia kohden).
Ei. Nämä laitteet on suunniteltu nimenomaan tietylle kahvityypille.
Jos olet lisännyt vääränlaista kahvityyppiä, poista ja korvaa se oikeanlaisella.
Säilytä kahvijauhetta aina ilmatiiviissä astiassa tai sulje paketti pussinsulkijalla. Säilytä astiaa jääkaapissa, jotta kahvi ei vanhene niin nopeasti.
Keskikokoista tai hienoa (mutta ei liian hienoa). Voit myös pyytää ”espressojauhatusta”.