Tiramisu-valkosuklaamousse

Tiramisu-valkosuklaamousse

Jälkiruoka

  • 4

    Ruokailijoita

  • Edullinen

    Hinta

  • Keskitaso

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

  • 4 h00

    Vetäytymisaika

Ainekset

  • 4 wagyu-pihviä
  • 600–650 g perunoita, vastajauhettua pippuria, muskottia, kasviöljyä
  • 4 erittäin tuoretta keltuaista
  • 250 g voita
  • 4 cl etikkaa
  • 40 g salottisipulia kuorittuna ja silputtuna
  • 1 rkl rakuunaa pestynä ja silputtuna
  • 1 rkl kirveliä pestynä ja silputtuna
  • Suolaa ja pippuria

Valmistus

Perunarösti. Pese, kuori ja raasta perunat. Purista osa perunaraasteessa olevasta nesteestä pois puristamalla perunoita kevyesti käsillä. Mausta suolalla ja pippurilla ja halutessasi muskotilla.

Kuumenna öljy pannussa. Muotoile kaunis litteä perunarösti ja paista keskilämmöllä hieman ruskeaksi. Käännä sitten rösti. Jatka paistamista käännellen röstiä säännöllisesti. Pidä lämpimänä.

Bearnaisekastike. Kirkasta voi: Sulata se, kuori pinnalle jäävä valkoinen vaahto varovasti pois ja kaada kirkkaankeltainen voisula toiseen astiaan. Älä siis käytä pohjalle jäävää valkoista maitosakkaa, vaan pidä vain kirkkaankeltainen voisula.

Laita salottisipulit, etikka, viini ja pippuri kasariin. Keitä seos kokoon lähes kuivaksi. Lisää 10 cl vettä ja keitä jälleen kokoon. Anna jäähtyä. Lisää keltuaiset ja ruokalusikallinen kylmää vettä.

Lämmitä todella matalalla lämmöllä vatkaten voimakkaasti, kunnes keltuaiset alkavat hyytyä ja ovat vaaleita ja vaahtomaisia. Laita lämpö pois päältä.

Lisää voi vähitellen vatkaten koko ajan (kuten vatkatessa majoneesia). Lisää suola. Lisää silputut yrtit.

Viimeistely. Paista pihvit pannulla pienessä määrässä hyvin kuumaa öljyä. Käännä ne. Kun ne ovat saavuttaneet haluamasi kypsyyden, lisää nokare voita. Käännä pihvit, jotta toinenkin puoli saa kauniin pinnan, ja paista vielä minuutin ajan.

Tarjoile pihvit perunaröstin kera ja tarjoile kastike kauniista kastikeastiasta.