Prosciuttoon käärityt kampasimpukat basilikapeston kera

Prosciuttoon käärityt kampasimpukat basilikapeston kera

Pääruoka

  • 16

    Kappale(tta)

  • Kallis

    Hinta

  • Helppo

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • 500 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 3/4 tl (4 ml) sekä suolaa että pippuria
  • 2 rkl (30 ml) sekä Dijon-sinappia että majoneesia
  • 4 noin 5 mm paksua (kanadalaistyyppistä) pekoniviipaletta
  • 4 viipaletta (kanadalaista) cheddarjuustoa
  • 4 hampurilaissämpylää
  • Salaatinlehtiä
  • Tomaattiviipaleita

Valmistus

Muotoile naudan jauhelihasta neljä pihviä ja mausta joka puolelta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä peitettynä enintään vuorokauden ajan tai kunnes haluat valmistaa ruoan. Sekoita sinappi ja majoneesi hyvin ja laita syrjään.

Valitse makkaroille, possulle ja lampaalle tarkoitettu ohjelma ja paina OK. Voitele paistolevyt kevyesti paistospraylla. Kun violetti merkkivalo lakkaa vilkkumasta, laita pekoni grilliin ja sulje kansi.

Kypsennä, kunnes merkkivalo muuttuu punaiseksi. Nosta pekoni lautaselle ja kääri folioon. Pyyhi levyt huolellisesti talouspaperilla.

Valitse hampurilaisille tarkoitettu ohjelma ja paina OK. Voitele paistolevyt kevyesti paistospraylla. Kun violetti merkkivalo lakkaa vilkkumasta, laita pihvit grilliin ja sulje kansi.

Kypsennä, kunnes merkkivalo muuttuu punaiseksi. Lisää kunkin pihvin päälle välittömästi juustoviipale. Laita pihvit sämpylöihin ja laita väliin salaatinlehdet ja tomaattiviipaleet. Viimeistele hampurilaiset pekonilla ja nokareella majoneesiseosta.

Vinkit: Tarjoile tämä täyttävä purilainen vihersalaatin kera, niin saat tasapainoisen aterian. Jos haluat ruokalajiin vieläkin perinteisemmän kanadalaisen aromin, sivele pekoniin vaahterasiirappia ennen grillausta.