Myskikurpitsaa ja naurista tattarimurulla

Myskikurpitsaa ja naurista tattarimurulla

Pääruoka

  • 2

    Ruokailijoita

  • Edullinen

    Hinta

  • Helppo

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • Muruseos:
  • 20 g jauhoja
  • 5 g tattarijauhoja
  • 25 g mantelijauhetta
  • 25 g kevyesti suolattua voita
  • 20 g auringonkukan siemeniä
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • Täyte:
  • 160 g myskikurpitsaa
  • 160 g nauriita
  • 20 g voita
  • 4 rkl kermaa
  • Suolaa ja pippuria

Valmistus

Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Sekoita kulhossa kaikki muruseoksen ainesosat käsin, kunnes seos muistuttaa leivänmuruja. Siirrä jääkaappiin.

Leikkaa myskikurpitsa ja nauriit pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna voi paistinpannussa, ja paista myskikurpitsaa ja nauriita keskilämmöllä 5 minuuttia. Ota pannu pois levyltä ja mausta kasvikset.

Jaa kasvispalat minimuotteihin ja kaada päälle kerma.

Aseta kannet päälle ja paista 15 minuuttia.

Poista kannet, ripottele päälle muruseosta ja lämmitä uudelleen (ilman kantta). Kypsennä 20 minuuttia.

Anna seistä 5—10 minuuttia ennen tarjoilua.