Jerk-maustettua porsaan sisäfileetä jamaikalaisittain

Jerk-maustettua porsaan sisäfileetä jamaikalaisittain

Pääruoka

  • 4

    Ruokailijoita

  • Kallis

    Hinta

  • Helppo

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

  • 30 min

    Vetäytymisaika

Ainekset

  • 4 naudan sisäfileepihviä, kukin noin 150 g
  • 1 tl (5 ml) sekä suolaa että pippuria, kahdeksi annokseksi jaettuna
  • 1 rkl (15 ml) voita
  • 250 g ruskeita herkkusieniä viipaloituina
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1/2 tl (2 ml) kuivattua timjamia
  • 2 rkl (30 ml) balsamiviinietikkaa
  • 1/4 kupillinen (50 ml) tuoretta persiljaa hienoksi silputtuna
  • 30 g sinihomejuustoa murusina

Valmistus

Taputtele pihvit kuiviksi talouspaperiin. Mausta pihvi käyttäen puolet suolasta ja pippurista.

Valitse punaiselle lihalle tarkoitettu ohjelma ja paina OK. Voitele paistolevyt kevyesti paistospraylla. Kun violetti merkkivalo lakkaa vilkkumasta, laita pihvit grilliin ja sulje kansi.

Kypsennä, kunnes merkkivalon väri vastaa haluamaasi kypsyysastetta: keltainen tarkoittaa puoliraakaa, oranssi puolikypsää eli mediumia ja punainen kypsää. Nosta pihvit lautaselle ja kääri folioon. Anna tekeytyä 5 minuutin ajan ennen tarjoilua.

Sulata sillä aikaa voi suuressa tarttumattomassa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää sienet, valkosipuli, timjami sekä loput suolasta ja pippurista. Paista 5 minuutin ajan sekoittaen välillä tai kunnes seos on ruskistunut ja pehmennyt. Sekoita balsamiviinietikka joukkoon. Poista pannu liedeltä ja sekoita persilja joukkoon. Tarjoile pihvit sieniseoksen ja sinihomejuustomurusten kera.

Vinkit: Kuohkea perunamuusi ja pehmeät mutta rapeat vihreät pavut sopivat hyvin lisukkeiksi tähän yksinkertaisen tyylikkääseen ruokalajiin. Naudan sisäfilee on hyvin vähärasvaista ja saattaa kuivua, jos se paistetaan liian kypsäksi. Parhaan tuloksen saat, kun kypsennät pihvit enintään puolikypsiksi (medium).