Friteeratut sienet

Friteeratut sienet

Lisuke

  • 4

    Ruokailijoita

  • Halpa

    Hinta

  • Keskitaso

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • 5 kiinteää pihvitomaattia tai kiinteää isoa tomaattia
  • 300 g lampaanlapaa
  • 100 g kuivaa leipää
  • 50 ml (3 rkl) lämmintä maitoa
  • 1 sipuli (kuorittuna)
  • 1 murskattu valkosipulin kynsi
  • Vajaa 2,5 ml (¼ tl) tuoretta timjamia silputtuna
  • Vajaa 2,5 ml (¼ tl) tuoretta rosmariinia silputtuna
  • 15 ml (1 rkl) tomaattipyreetä
  • 5 ml (1 tl) worcestershire-kastiketta
  • Muutama persiljanoksa
  • Suolaa ja pippuria
  • Oliiviöljyä

Valmistus

Liota leipä kuorineen maidossa.

Pese tomaatit, mutta jätä niihin varret.

Leikkaa tomaateista ”hattu” pois ja laita sivuun.

Koverra tomaattien sisus pois teelusikalla. Suolaa tomaattien sisukset.

Käännä tomaatit ylösalaisin ja laita ne valumaan imukykyisen talouspaperin päälle.

Valuta ylimääräinen maito leivästä.

Leikkaa liha 2,5 cm kuutioiksi.

Poista ylimääräinen läski ja rusto.

Laita ruostumattomasta teräksestä valmistettu terä paikoilleen.

Lisää sipuli, valkosipuli ja persilja.

Käsittele hienoksi silpuksi käyttämällä konetta 10–15 sekunnin ajan nopeudella 2. Lisää lihakuutiot, valutettu leipä, timjami, rosmariini, tomaattipyree, worcestershire-kastike ja mausteet.

Käytä konetta 20–30 sekunnin ajan nopeudella 2, kunnes saat hienoksi jauhetun taikinan, jossa on hienoksi silputtuja sipulinpaloja.

Täytä tomaatit lihaseoksella.

Laita ne uunia kestävään astiaan, laita hatut paikoilleen ja ripottele päälle hieman oliiviöljyä.

Paista 220 asteeseen lämmitetyssä uunissa (kaasu-uunin teholla 7) noin 40–45 minuuttia.

Tarjoile välittömästi.