Naudan sisäfilee sienten ja sinihomejuuston kera

Naudan sisäfilee sienten ja sinihomejuuston kera

Pääruoka

  • 4

    Ruokailijoita

  • Kallis

    Hinta

  • Helppo

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • 1/4 kupillinen (50 ml) valkoviiniä
  • 2 rkl (30 ml) sitruunamehua
  • 1 salottisipuli hienoksi silputtuna
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1/2 tl (2 ml) sekä suolaa että pippuria, kahdeksi annokseksi jaettuna
  • 1/2 kupillista (125 ml) kylmää voita kuutioituna
  • 4 hummerinpyrstöä, kukin noin 90 g
  • Sitruunaviipaleita

Valmistus

Laita viini, sitruunamehu, salottisipuli, valkosipuli ja sekä puolet suolasta ja pippurista pieneen kasariin ja laita liesi keskilämmölle. Kiehauta ja keitä kokoon, kunnes seosta on noin 2 ruokalusikallista (30 ml). Poista liedeltä ja anna jäähtyä minuutin ajan. Vispaa kylmä voi viiniseokseen muutama kuutio kerrallaan ja sekoita hyvin. Laita seos syrjään ja pidä lämpimänä.

Laita hummerin pyrstöt litteä puoli alaspäin ja laita painavan kokkiveitsen kärki pyrstön pohjaan. Paina napakasti, jotta saat leikattua kuoren läpi ja kolme neljäsosaa lihan läpi. Levitä pyrstöt auki kirjan tavoin. Mausta hummerin liha jäljelle jääneellä suolalla ja pippurilla.

Valitse kalalle ja mereneläville tarkoitettu ohjelma ja paina OK. Voitele paistolevyt kevyesti paistospraylla. Kun violetti merkkivalo lakkaa vilkkumasta, laita hummerin pyrstöt grilliin ja sulje kansi.

Kypsennä, kunnes merkkivalo muuttuu keltaiseksi. Tarjoile hummerit lämpimän voikastikkeen kera sitruunaviipaleilla koristeltuna.

Vinkit: Pidä kastike lämpimänä laittamalla tarjoilukulho lämpimällä vedellä täytettyyn kulhoon ja peittämällä foliolla. Tarjoile hummeri alkupalana lehtevien vihreiden kasvisten pedillä tai pääruokana keitetyn pitkäjyväisen villiriisin ja höyrytetyn parsan kera.