Possukebabit havaijilaisittain

Possukebabit havaijilaisittain

Pääruoka

  • 6

    Ruokailijoita

  • Halpa

    Hinta

  • Todella helppo

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • 2 rkl (30 ml) jamaikalaista jerk-maustetahnaa
  • 1 porsaan sisäfilee (noin 500 g)
  • 1 mango kuorittuna ja hienoksi silputtuna
  • 1/2 kupillista (125 ml) sekä punaista paprikaa että selleriä hienoksi silputtuna
  • 1/4 kupillinen (50 ml) sekä vihersipulia että korianterinlehtiä hienoksi silputtuna
  • 2 rkl (30 ml) limettimehua
  • 1 rkl (15 ml) rapsiöljyä
  • 1 tl (5 ml) hunajaa
  • 1/4 tl (1 ml) sekä suolaa että pippuria
  • Limettiviipaleita

Valmistus

Sivele filee kauttaaltaan jerk-tahnalla. Anna marinoitua huoneenlämmössä 30 minuutin ajan tai jääkaapissa enintään 24 tuntia.

Sekoita sillä välin mango, paprika, selleri, vihersipuli, korianteri, limettimehu, öljy, hunaja, suola ja pippuri. Laita seos syrjään.

Valitse makkaroille, possulle ja lampaalle tarkoitettu ohjelma ja paina OK. Voitele paistolevyt kevyesti paistospraylla. Kun violetti merkkivalo lakkaa vilkkumasta, laita filee grilliin ja sulje kansi.

Kypsennä, kunnes merkkivalo muuttuu punaiseksi. Nosta filee leikkuulaudalle ja kääri folioon. Anna tekeytyä 5 minuutin ajan ennen leikkaamista. Tarjoile mangosalsan kera ja koristele limettiviipaleilla.

Vinkit: Jamaikalaista jerk-tahnaa saa markettien kansainvälisten ruokien osastolta tai mausteosastolta. Tarjoile possu ja salsa keitetyn riisin tai vehnätortillojen kera. Voit halutessasi korvata mangon tuoreella ananaksella. Voit myös kokeilla kanan rintafileitä porsaanlihan sijaan ja käyttää siipikarjalle tarkoitettua ohjelmaa.