Kotitekoiset perunalastut

Kotitekoiset perunalastut

Välipala

  • 4

    Ruokailijoita

  • Halpa

    Hinta

  • Todella helppo

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • 2 tiivistä kupillista (500 ml) tuoreita basilikanlehtiä
  • Noin 1/4 kupillinen (50 ml) paahdettuja pinjansiemeniä
  • 2 rkl (30 ml) sitruunamehua
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1/2 tl (2 ml) sekä suolaa että pippuria
  • 1/4 kupillinen (50 ml) oliiviöljyä
  • 500 g kampasimpukoita (noin 16 kpl)
  • 4 prosciuttosiivua

Valmistus

Sekoita basilika, pinjansiemenet, sitruunamehu, valkosipuli, suola ja pippuri monitoimikoneessa. Käytä konetta, kunnes tuloksena on hienoa silppua. Pidä laite käynnissä ja ripottele öljy hitaasti joukkoon, kunnes seos on sekoittunut hyvin. Laita seos syrjään.

Taputtele kampasimpukat kuiviksi talouspaperiin. Leikkaa kukin prosciuttosiivu neljäksi pitkäksi suikaleeksi. Kiedo prosciuttosuikale kampasimpukan ympärille ja kiinnitä hammastikulla.

Valitse kalalle ja mereneläville tarkoitettu ohjelma ja paina OK. Kun violetti merkkivalo lakkaa vilkkumasta, laita kampasimpukat grilliin ja sulje kansi.

Kypsennä, kunnes merkkivalo muuttuu oranssiksi. Koristele kampasimpukat pestonokareella ja pinjansiemenillä.

Vinkit: Kampasimpukat ovat tyylikäs alkuruoka. Jos haluat niistä pääruoan, sekoita osa pestosta kuuman keitetyn pastan joukkoon ja lisää keitetyt kampasimpukat päälle. Jos pestoa jää yli, se säilyy tiiviisti peitettynä jääkaapissa enintään 5 päivää. Käytä pestoa grillatun kanan tai makkaroiden mausteena tai levitteenä voileivällä.