Pannulla paistettu parsa mansikoiden, balsamiviinietikan ja grillatun pekonin kera

Pannulla paistettu parsa mansikoiden, balsamiviinietikan ja grillatun pekonin kera

Alkupala

  • 4

    Ruokailijoita

  • Kallis

    Hinta

  • Keskitaso

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • 200 g arborio- tai carnaroli-riisiä
  • 20 katkarapua (tai jättikatkarapua)
  • 50 g parmesaania
  • 100 g mascarponea (tai tuorejuustoa)
  • 10 cl kuivaa valkoviiniä
  • 5 cl oliiviöljyä
  • 1 l katkarapulientä (tai kasvislientä)
  • 75 g salottisipulia
  • Muutama korianterinoksa
  • Suolaa ja pippuria

Valmistus

Kuori salottisipulit ja hienonna ne. Silppua muutama korianterinlehti. Kuori katkaravut. Leikkaa ne kolmeen osaan (paitsi kahdeksan koristeeksi tulevaa katkarapua).

Kuumenna liemi kattilassa. Kuumenna öljy wokkipannussa ja ruskista siinä katkaravut (kokonaiset ja paloitellut). Poista katkaravut pannulta.

Laita salottisipulit wokkipannuun. Glaseeraa ruskistamatta liikaa. Lisää joukkoon riisi. Sekoita hyvin ja kuullota läpikuultavaksi.

Lisää joukkoon valkoviini. Sekoita keitinnesteeseen ja keitä seos kokoon. Lisää liemi kauhallinen kerrallaan sekoittaen koko ajan. Kun riisi on kypsää, lisää tuorejuusto, korianteri ja paloitellut katkaravut.

Sekoita. Raasta parmesaania päälle. Koristele kokonaisilla katkaravuilla. Peitä ja anna tekeytyä 3 minuutin ajan ennen tarjoilua.