Veriset noidansormet

Veriset noidansormet

Alkupala

  • 4

    Ruokailijoita

  • Halpa

    Hinta

  • Helppo

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • 8 kampasimpukkaa
  • 80 g parmesaania kokonaisena
  • 40 g suolaamattomia pistaaseja
  • 5 cl pistaasiöljyä
  • 3 filotaikinalevyä (1 levy 3 nyytille)
  • 20 g voita
  • 2 cl kasviöljyä
  • Suolaa ja pippuria

Valmistus

Pilko pistaasit suurpiirteisesti. Leikkaa juusto ohuiksi suikaleiksi. Marinoi kampasimpukat pienessä määrässä pistaasiöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Sulata voi ja sekoita se öljyyn.

Kostuta filotaikinalevyt voi-öljyseoksella.

Leikkaa kukin filotaikinalevy ympyräksi ja jaa ympyrät kolmeen samankokoiseen osaan. Aseta pieni pistaasi kunkin filotaikinapalan keskelle.

Aseta päälle yksi kampasimpukka ja koristele parmesaanisuikaleilla. Kääri taikinapala nyytiksi kampasimpukan ympärille. Paista aloittaen juuston puolelta. Paista molemmilta puolilta, kunnes nyytit ovat kullankeltaisia.

Tarjoile rucolan tai salaattisekoituksen kera.