Mehukas boeuf bourguignon

Mehukas boeuf bourguignon

Pääruoka

  • 4

    Ruokailijoita

  • Edullinen

    Hinta

  • Vaikea

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • 400 g etuselkää
  • 400 g naudan sisäpaistia
  • 200 g pekonia
  • 2 sipulia
  • 4 porkkanaa
  • 17 herkkusientä
  • 8 pientä hillosipulia
  • 40 g voita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pullo Bourgogne-viiniä
  • 1 rkl auringonkukkaöljyä
  • Persiljaa
  • Suolaa ja pippuria

Valmistus

Leikkaa liha suuriksi 4–5 cm:n kuutioiksi.

Kuori porkkanat ja leikkaa ne viipaleiksi. Hienonna sipuli.

Leikkaa pekoni suuriksi suikaleiksi.

Puolita sienet.

Kuumenna öljy padassa, lisää voi ja ruskista lihapalat.

Ota liha pois padasta.

Paista hienonnettu sipuli ja porkkanat padassa 10 grammassa voita.

Lisää liha ja valkosipulia (kuorimatonta). Kaada sekaan viini. Kiehauta, vähennä lämpöä ja hauduta kannen alla 2,5 tuntia alhaisella lämmöllä.

Ota liha pois ja sekoita kastike.

Paista pekonit, sipulit ja sienet lopussa voissa. Siirrä sivuun odottamaan.

Lisää kastike pataan ja kypsennä 10 minuuttia keskilämmöllä.

Lisää liha ja sitten muut ainekset. Kuumenna 5 minuuttia. Tarjoile bœuf bourguignon perunasoseen kanssa, ja silppua päälle persiljaa.