Ankka

Ankka

Pääruoka

  • 2

    Ruokailijoita

  • Edullinen

    Hinta

  • Helppo

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • Perunasose:
  • 500 g mukulaselleriä
  • 180 g perunoita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 600 g kevytmaitoa
  • 1 rkl crème fraîchea
  • 20 g kevyesti suolattua voita
  • Täyte:
  • 2 ankanreittä
  • 1 pieni sipuli
  • 2 tl tomaattisosetta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • Persiljaa
  • 50 g juustoraastetta
  • Suolaa ja pippuria

Valmistus

Kuori ja leikkaa selleri ja perunat pieniksi kuutioiksi.

Kuori valkosipulinkynsi.

Lisää kasvikset ja valkosipuli pataan, ja kaada sekaan maito. Kiehauta, vähennä lämpöä ja hauduta 25 minuuttia.

Ota kasvikset pois ja varaa valmiiksi hieman maitoa käden ulottuville.

Hienonna kasvikset ja lisää tarvittaessa vähän maitoa, jotta saat tasaisen koostumuksen.

Lisää kerma ja voi. Mausta ja sekoita. Siirrä sivuun odottamaan.

Valmista täyte:

Halkaise ankka.

Hienonna sipuli ja persilja.

Kuumenna öljy padassa ja paista sipulia 3 minuuttia.

Lisää ankka, tomaattisose ja hienonnettu persilja. Kypsennä 4 minuuttia koko ajan sekoittaen. Ota pois.

Kuumenna uuni.

Levitä ohut kerros sosetta pataan. Lisää ankka ja sitten loput soseesta.

Ripottele päälle raastettua Compté-juustoa, ja paista gratiinia uunin alaosassa noin 6 minuuttia (uunin tehosta riippuen).