Nopea lohiruoka

Nopea lohiruoka

Pääruoka

  • 2

    Ruokailijoita

  • Edullinen

    Hinta

  • Todella helppo

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • 1 purjosipuli
  • 2 porkkanaa
  • 10 herkkusientä
  • 2 säilykesitruunaa
  • 1 salottisipuli
  • 20 g kevyesti suolattua voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 4 dl kasvislientä
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 1 keltuainen
  • 400 g nahatonta lohifileetä
  • Tilliä
  • Suolaa ja pippuria

Valmistus

Leikkaa purjon valkoinen osa ohuiksi viipaleiksi.

Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.

Leikkaa sienet ja säilykesitruunat puoliksi.

Hienonna salottisipulit.

Leikkaa lohi suuriksi kuutioiksi.

Kuumenna öljy padassa, lisää voi ja kuullota purjoa, porkkanoita, sieniä, sitruunaa ja salottisipuleita keskilämmöllä 5 minuuttia. Sekoita usein, jotta seos ei pala.

Lisää valkoviini ja hauduta 5 minuuttia niin, että puolet viinistä haihtuu pois.

Lisää kasvisliemi ja kiehauta. Vähennä sitten lämpöä ja hauduta kannen alla 12 minuuttia.

Sekoita kulhossa kerma ja keltuainen. Mausta suolalla ja pippurilla, ja kaada pataan. Kypsennä hyvin alhaisella lämmöllä 3 minuuttia.

Lisää lohipalat ja kypsennä vielä 5 minuuttia kannen alla.

Tarjoile riisin kanssa ja koristele tuoreella tillillä.