Käyttöohjeet ja usein kysytyt kysymykset RICE COOK COMFORT

Viite : RK400630

Käyttöohjeita ja takuutiedot
Usein kysytyt kysymykset
Nyrkkisääntö: 1 riisikupin keittämiseen (tuottaa 2 pientä tai 1 suuren annoksen) tarvitaan 1 mittakupillinen (2,8 dl) valkoista riisiä ja 1,5 mittakupillista (4,2 dl) vettä. Joidenkin riisilajien kohdalla on normaalia, että pohjaan tarttuu hieman riisiä kun keitetään 1 riisikuppi.
Vettä ei ole tarpeeksi tai sitä on liikaa suhteessa keitettävään riisimäärään. Katso keitto-ohjetta. Varmista, että riisi levittyy tasaisesti koko kulhon alalle, jotta se kypsyy tasaisesti.
Katso ohjeiden sisältämiä neuvoja. Eri riisilajikkeet vaativat eri kypsennysajan ja vesimäärän.
Vihanneksia tai äyriäisiä ei tarvitse esikypsentää ennen riisin joukkoon laittamista, koska höyrystystoiminto kypsentää ne läpikotaisin.
Voit kyllä. Muista kuitenkin, että höyrystyskori on melko matala, joten älä laita siihen liikaa ruokaa. Höyryn tulee myös päästä kiertämään vapaasti ruoan ympäri. Muista myös, että raa’an lihan/kalan nesteitä voi valua riisiin kypsennettäessä (et ehkä halua sitä, vaikka se lisääkin makua). Kannattaa siis ehkä kypsentää liha/kala leivinpaperin päällä höyrykeittimessä. Vihannekset voi höyrystää sellaisenaan.
Kyllä. Voit lisätä veteen suolaa ja mausteita makua parantamaan.
Kyllä, se kestää konepesun. Ole kuitenkin varovainen, ettet vaurioita sisäpinnoitetta kun asettelet astian koneeseen. Kun olet pessyt kulhon monta kertaa astianpesukoneessa, on suositeltavaa pyyhkiä koko sen sisäpinta pienellä määrällä öljyä.
Varmista, ettet ylitä 10 kupin merkkiä, joka näkyy ”kupeissa” kulhon sisällä. Tämän rajan ylittäminen voi aiheuttaa ylikiehumista käytön aikana.
Kantta ei ole suljettu kunnolla, mikropaineventtiili ei ole kunnolla kiinni tai tiiviste voi olla vaurioitunut. Keskeytä keittäminen, irrota riisinkeitin pistorasiasta ja tarkista, että kaikki osat ovat kunnolla paikallaan.
Tyhjennä tiivistymisvedenkeräin jokaisen käyttökerran jälkeen ja varmista, että se on oikein paikallaan.
Kulhoa ei ole asetettu lämmitysosalle oikein.
Kulhossa ei ole tarpeeksi vettä/riisiä. Huuhtele riisi kulhosta perusteellisesti ja jätä se likoamaan noin 20 minuutiksi.
Noudata käyttöohjeen neuvoja laitteen käynnistämisestä, ja tarkista sitten pistorasiasi toiminta liittämällä siihen toinen laite. Jos se ei edelleenkään toimi, älä yritä purkaa tai korjata laitetta itse, vaan vie se valtuutettuun korjaamoon.
Älä käytä laitetta. Pyydä valtuutettua huoltopalvelua vaihtamaan se vaaran välttämiseksi.
Kulhon pinnan väri voi muuttua ensimmäisen käyttökerran jälkeen tai jos kulhoa on käytetty pitkään. Värimuutos johtuu höyryn ja veden vaikutuksesta, eikä sillä ole vaikutusta riisinkeittimen toimintaan tai käyttäjän terveyteen. Kulhoa on edelleen turvallista käyttää.
Laite sisältää arvokkaita materiaaleja, joita voidaan käyttää uudelleen eli kierrättää. Toimita laite paikalliseen kierrätyspisteeseen.
Siirry verkkosivustomme ”Lisätarvikkeet”-osioon, josta löydät helposti tarvikkeita tuotteellesi.
Tietoja takuusta löytyy tämän sivuston Takuu-osiosta.
Jos epäilet, että jokin osa puuttuu, soita kuluttajapalveluun. Autamme sinua ongelman ratkaisemisessa.
Lisävarusteet