KÄYTTÖOHJEET - Tefal VITACUISINE COMPACT

Viite : VS400334

Usein kysytyt kysymykset
Kyllä, voit lämmittää ruokaa uudelleen. Aseta ajastin noin 10 minuuttiin (ruoasta riippuen) ja varmista, että säiliössä on tarpeeksi vettä.
Väriltään voimakkaat, esimerkiksi porkkanasta tai punajuuresta valmistetut tuoremehut voivat ajan myötä värjätä mehunkeräintä. Tämä on normaalia. Keräin voidaan puhdistaa sitruunamehulla heti keittämisen jälkeen.
On suositeltavaa laittaa suurimmat eli pisimmän kypsennysajan vaativat ruokapalat alimpaan koriin.
Ainekset ovat tiheitä, ja niillä on eri kypsennysaika: Kokeile pidentää kypsennysaikaa.
Liian montaa ainesta kypsennetään yhdessä: Aseta suurikokoisemmat ja pidemmän kypsennysajan vaativat ainekset alempaan kulhoon.
Yritä olla täyttämättä höyrytyskulhoihin liikaa ruokaa.
Poista laitteesta kalkki.
Leikkaa ainekset pieniksi paloiksi.
Höyrykeittimellä kypsennetty ruoka maistuu paljon paremmalta, joten kannattaa käyttää mausteita niukasti.
Voit tarvittaessa ripotella mausteita ruokaan kevyesti tai lisätä yrttejä höyrytysveteen, jos haluat ruokaan lisää makua.
Kyllä. Pientä sähkölaitetta ei saa koskaan jättää valvomatta, kun se on käynnissä. Höyrykeitintä ei kuitenkaan tarvitse tarkkailla kaiken aikaa. Riittää, että asetat ajastimen, jolloin merkkiääni ilmoittaa, milloin ruoka on valmista. Ruoka ei voi palaa, joten sitä ei tarvitse myöskään hämmentää.
Huomautus: Muista laittaa vettä säiliöön.
Sillä kerätään kaikki höyrytetystä ruoasta irtoava mehu. Tätä mehua voi käyttää liemien ja kastikkeiden pohjana.
Jos eri korien ruoilla on eri kypsennysajat, aloita kypsentäminen ruoalla, joka vaatii pisimmän kypsennyksen. Sijoita se alimpaan koriin ja lisää ylemmät korit kypsennyksen aikana viimeistelläksesi kypsennyssyklin.
Kaikkia pakastevihanneksia voi höyrystää suoraan pakkasesta.
Suosittelemme höyrystämään ainoastaan säilyke- tai esikypsennettyjä palkokasveja ja papuja. Ne tulisi valuttaa kuiviksi ja huuhdella ja laittaa vasta sitten keittimen koriin. Niitä ei tarvitse liottaa tai keittää ensin.
Kyllä, sitä voi höyrystää höyrykeittimessä. Käsittelyaika on sama kuin jos höyrystäisit/hauduttaisit kasarissa. Pidä vain silmällä veden määrää ja lisää sitä.
Kyllä. Jos höyrykeittimen koreissa on irrotettavat pohjat, voit irrottaa korien 2 ja 3 pohjat ja laittaa pienen kanan alakoriin höyrykeittämistä varten.
Kyllä. Lihasta, kanasta ja kalasta tulee herkullisen makuista ja mehevää, jos niitä marinoi muutaman tunnin ennen höyrykeittämistä.
Pitkän kypsennysajan ruokia valmistettaessa vesisäiliö on täytettävä uudelleen kypsennyksen aikana. Vesisäiliötä täytettäessä uudelleen on käytettävä uunikintaita kannen ja höyrytyskorin nostamiseen. Nosta ja kaada pois mehusäiliöön kerääntynyt vesi varovasti, täytä sitten vesisäiliö kylmällä käsittelemättömällä hanavedellä.
Kypsennysaika on sama riippumatta siitä, käytetäänkö yhtä vai kahta tasoa. Varo laittamasta ruokaa liian tiiviisti ensimmäiselle tasolle, jotta höyry pääsee myös toiselle tasolle.
Riittää, että asetat kananmunat keittimen koriin. Kypsennysaika on 12 minuuttia kuudelle kovaksi keitetylle kananmunalle ja 8 minuuttia kuudelle pehmeäksi keitetylle.
Älä käsittele kulhoja kypsentämisen aikana tai kosketa laitetta, kun se tuottaa höyryä; sammuta se aina ensin.
Älä liikuta laitetta, kun se sisältää kuumia nesteitä tai ruokia.
Käsittele kulhoja kypsentämisen jälkeen aina suojakäsinein.
Kokeile lisätä tuoreita yrttejä, sitruunaa, valkosipulia, appelsiinia tai peräti sipulia suoraan ruokaan.
Marinoituun kanaan, lihaan ja kalaan voi lisätä makua grillauskastikkeella tai maustesekoituksilla.
Kyllä, erityisesti pitkän kypsennysajan vaativien ruokien yhteydessä.
Tarkkaile vesimäärää myös kypsennyksen aikana siltä varalta, että säiliö kaipaa täydennystä.
Jotkut reseptit edellyttävät elintarvikemuovikelmun käyttöä ruoan suojaukseen – tiivistymisveden ehkäisyyn ja herkkien ruokien suojaamiseen.
Valitse erityinen ruoanvalmistukseen tarkoitettu kelmu tai mikroon soveltuva kelmu.
Vältä alumiinifolion käyttöä, koska se yleensä pidentää kypsennysaikaa.
Laita riisi riisikulhoon ja täytä se vedellä.
Aseta riisikulho höyrystyskoriin tai suurimpaan kulhoon ja aloita kypsentäminen.
Kyllä, ne soveltuvat pestäviksi astianpesukoneessa, mutta on suositeltavaa käyttää alinta mahdollista pesulämpötilaa tai esipesuasetusta.
Kyllä, sille on tehtävä kalkinpoisto 7–10 käyttökerran jälkeen. Täytä sitä varten vesisäiliö 1/3 valkoviinietikalla ja 2/3 vedellä.
Jätä vaikuttamaan yön yli.
Huuhtele vesisäiliön sisäpuoli useita kertoja lämpimällä vedellä.
Älä koskaan käytä hankaavia puhdistustuotteita.
Suosittelemme laitteen kalkinpoistoa aina 7–10 käyttökerran jälkeen, jotta höyryn kulku on tehokasta ja laitteen käyttöikä mahdollisimman pitkä.
Täytä sitä varten vesisäiliö 1/3 valkoviinietikalla ja 2/3 vedellä.
Jätä vaikuttamaan yön yli.
Huuhtele vesisäiliön sisäpuoli useita kertoja lämpimällä vedellä.
Älä koskaan käytä hankaavia puhdistustuotteita.
Laitteelle ei ole tehty kalkinpoistoa 7–10 käyttökerran jälkeen. Poista kalkki.
[Tarkistus 1] Laitoitko veden oikeaan paikkaan?
Laita vesi vesisäiliöön, jonka keskellä on harmaa osa (kuumennin).

[Tarkistus 2] Laitoitko vesisäiliöön tarpeeksi vettä?
Jos säiliössä ei ole tarpeeksi vettä, se ei pysty muodostamaan höyryä. Vaikka keittäisit vain lyhyen aikaa, tulee varmistaa, että vettä on vähintään kuumentimen (harmaa osa) yläosaan saakka. Vaikka olisit laittanut tarpeeksi vettä, kestää jonkin aikaa että höyry alkaa muodostua.

[Tarkistus 3] Onko kuumennin (harmaa osa) likainen?
Jos kuumentimeen on tarttunut veden sisältämiä mineraaleja, se ei välttämättä säteile lämpöä oikein ja muodosta höyryä. Jos havaitset kuumentimessa muutoksia, kuten värjäytymistä – ruskeaksi, mustaksi tai valkoiseksi – tai pinnan kuoriutumista, kuumennin pitää puhdistaa. Suorita kalkinpoisto.
Näin pitääkin olla. Turborengas ympäröi kuumenninta, jotta sisällä oleva vesi kuumentuu tehokkaasti. Se on suunniteltu niin, että se ei sovi samalle tasalle, jolloin välitilassa olevaa vettä käytetään höyryn tuottamiseen. Varmista, että turborengas on oikein päin eli että lovi osoittaa alas.
Kuumentimen pinta ei kuoriudu. Kyse on todennäköisesti kalvosta, joka on kiinnittynyt kuumentimen pintaan. Suorita kalkinpoisto.
Jos säiliössä ei ole tarpeeksi vettä, laitteen kuumennus lakkaa.
Täytä säiliö korkeintaan enimmäistäyttömerkkiin saakka, jolloin laite jatkaa kypsennysohjelmaa automaattisesti.
Käytä säiliötä täyttäessäsi käsineitä ja varo koskemasta kuumiin pintoihin tai kypsennettäviin ruokiin.
Kulhot on varustettu irrotettavilla pohjalevyillä, paitsi valuma-astia, jonka pohjan on oltava aina paikallaan.
Välipohjalevyjen irrottaminen antaa lisää kypsennystilaa kookkaille raaka-aineille (kokonainen kana, artisokka, hummeri, kukkakaali, parsakaali jne.).
Välipohjalevyn asettaminen paikalleen:
• Varmista, että levy on oikein päin (kiinnike osoittaa alas).
• Aseta levy kulhoon.
• Lukitse levy kulhoon painamalla kiinnikettä ympäröivää aluetta.
Levy irrotetaan työntämällä pohjasta.
Jos laitteessa on hälytystoiminto joka ilmoittaa, että vettä on liian vähän, virtapainiketta on painettava kahdesti, jotta se sammuu.
Älä koskaan irrota pistotulppaa pistorasiasta ennen kuin olet sammuttanut laitteen normaalisti.
Lämpimänäpitotilassa ei ole muita vaihtoehtoja kuin sammutus.
Keskeytä lämpimänäpito ja ohjelmoi laite uudelleen.
Vitamin + -painike kytkeytyy pois päältä automaattisesti, kun höyryä on riittävästi kypsentämiseen.
Ei, voit höyrystää kaikenlaista ruokaa: Lihaa, kalaa, kananmunia, perunoita, jälkiruokia, riisiä, kuskusia jne.
Ei, höyrykeittämisen etuihin kuuluu, että vihannesten maut eivät siirry toisiin, vaikka niitä kypsennettäisiin sekaisin.
Höyrykeitin ei kypsennä paineella, vaan se toimii ympäröivässä paineessa.
Höyrykeittimen höyryn lämpötila on veden kiehumislämpötila eli noin 100 °C.
Kyllä, mutta ei mielellään kovin usein. Se laskee lämpötilaa ja vähentää höyryä, mikä voi hidastaa kypsentämistä.
Lämpimänäpitotila kestää 60 minuuttia, kunhan vain säiliössä riittää vettä.
Jos haluat kypsentää hitaammin, voit keskeyttää Vitamin + -ohjelman manuaalisesti painamalla merkkivaloa, joka palaa.
Vitamin + -painike lyhentää kypsennysaikaa ja säilyttää ihanteellisesti kaikki vitamiinit.
Verrine-astiat tulee sijoittaa aina yläosaan, kannen alle, jotta lopputuloksesta tulisi hyvä.
Useimpien reseptien kohdalla kypsentäminen tapahtuu kansi kiinni tai leivinpaperi verrine-astioiden kantena, mutta tämä pitää tarkistaa aina erikseen.