Käyttöohjeet ja usein kysytyt kysymykset ACTIFRY ORIGINAL PLUS

Viite : GH840815

Käyttöohjeita ja takuutiedot
Usein kysytyt kysymykset
Sovellus ei ole enää yhteensopiva Android-version 4.4.4 tai sitä vanhempien kanssa, koska tietoturva on parantunut.

Suosittelemme mahdollisuuksien mukaan päivittämään laitteesi uudempaan Android-versioon tai käyttämään toista yhteensopivaa laitetta.

Päivitysten avulla voit nauttia paitsi rikkaammasta kokemuksesta uusilla ominaisuuksilla ja yhteensopivuudella uusimman tekniikan kanssa, myös suojata sinua mahdollisilta tietoturva-aukkoilta, jotka on korjattu uusimmissa versioissa.
Saat kevyitä ja rapeita ranskalaisia käyttämällä ActiFry-laitetta ja annostelulusikkaa sekä haluamaasi öljyä. Voit lisätä öljyä 1 lusikallisen makusi mukaan!
Pese perunaviipaleet kahdesti vesikulhossa ennen paistamista, jotta niistä irtoaa ylimääräinen tärkkelys. On sen jälkeen tärkeää kuivata ne perusteellisesti ennen paistamista puhtaalla, imukykyisellä keittiöpyyhkeellä ja lopuksi taputella kuiviksi talouspaperilla. Jos paistat pakastettuja viipaleita, öljyä ei tarvitse lisätä, sillä niissä on jo öljyä. Ylimääräinen öljy tekee viipaleista pehmeitä. Jos käytät ”2 in 1 ”(”kaksi yhdessä”) -ominaisuutta (kulho + kiekko) ja kypsennät ruokaa kiekossa, paista viipaleita ruoan kypsymisen ja kiekon poistamisen jälkeen vielä 2–5 minuuttia, jotta niistä tulee rapeita.
Eivät yhtään, sillä viipaleet sisältävät jo öljyä.
Jos paistat pakastettuja viipaleita, öljyä ei tarvitse lisätä, sillä niissä on jo öljyä.
1 kg:n, 1,2 kg:n ja Actifry Mini -mallissa siipeä pitää käyttää paistamisen aikana, jotta ruoka ei joudu moottoriosaan.
Kulho on liian täynnä. Noudata käyttöohjeissa olevassa paistotaulukossa eriteltyjä määriä.
Actifry: 1 kg tuoreita ranskalaisia perunoita / 750 g pakasteranskalaisia.
Actifry Familly: 1,5 kg tuoreita ranskalaisia perunoita / 1,2 kg pakasteranskalaisia.
Sille on monta mahdollista syytä:
• Et ole ehkä käyttänyt oikeaa perunalajiketta.
• Perunoita ei pesty ja kuivattu tarpeeksi ennen paistamista ja ne sisältävät vielä liikaa tärkkelystä.
• Viiapleet ovat liian paksuja. Leikkaa ne ohuemmiksi.
• Et ole käyttänyt tarpeeksi öljyä. Lisää öljyn määrää.
• Suodatin on ehkä tukkeutunut. Puhdista suodatin.
Tämä voi johtua useista syistä:
• Et ole käyttänyt lastaa. Käytä sitä kaikessa ruoanlaitossa.
• Ranskalaisten tai muun ruoan koko vaihtelee liikaa. Ranskalaisten ja muun ruoan on oltava samankokoisia, jotta paistojälki on paras mahdollinen.
• Lasta ei käänny: tarkista, että lasta on kunnolla paikallaan.
Viipaleen koko vaikuttaa siihen, kuinka rapea tai pehmeä siitä tulee.
Mitä ohuempia viipaleet ovat, sitä rapeampia niistä tulee, ja päin vastoin, paksummista viipaleista tulee pehmeämpiä sisältä.
Voit vaihdella paistoaikaa ja viipaleiden kokoa makumieltymystesi mukaan. Ohut: 8 x 8 mm / Tavallinen: 10 x 10 mm / Paksu: 13 x 13 mm.
Parhaan tuloksen saavutat, kun peset perunat kokonaisina ja viipaloituina runsaassa vedessä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta.
Tämän avulla tärkkelystä irtoaa mahdollisimman paljon, jolloin viipaleet eivät tartu toisiinsa.
Kuivaa viipaleet perusteellisesti kuivalla, imukykyisellä keittiöpyyhkeellä.
Viipaleiden pitäisi olla täysin kuivia ennen paistamista.
Kannen avaamisesta paistamisen aikana ei ole vaaraa, mutta sitä ei suositella, ei vaikka ainekset olisivat kerääntyneet pannun reunoille.
Avaaminen laskee laitteen sisäpuolen lämpötilaa ja voi ”älyreseptien” tapauksessa häiritä paistoasetuksia, joiden on testattu takaavan ihanteelliset tulokset.
Enimmäismääriä ja reseptitaulukossa olevia valmistusaikoja ei saa ylittää. Muutoin tulos ei ole odotettu, ja laite saattaa vioittua.
Voit muutella nautintojasi ja käyttää eri öljyjä!
Perusöljyt: oliivi, rapsi*, viinirypäleen siemen, maissi, pähkinä, soijapapu*
Maustetut öljyt: aromaattiset yrtit, chili, valkosipuli, sitruuna...
Erikoisöljyt: hasselpähkinä*, seesami*, saflori*, manteli*, avokado*, argan*...
Emme suosittele saksanpähkinäöljyn käyttämistä, sillä se aiheuttaa härskiintyneen maun valmistuksen jälkeen.
(* ruokaöljy valmistajan mukaan)
• Anna laitteen jäähtyä kokonaan, ennen kuin puhdistat sen.
• Avaa kansi ja irrota se nostamalla salpaa.
• Irrota lasta, keitinastia ja irrotettava suodatin.
• Kaikki irrotettavat osat voi pestä koneessa tai astianpesuaineella kostutetulla pehmeällä sienellä.
• Kulhon ja kypsennyslevyn käyttöikää voi pidentää käsinpesulla. Jos käytät astianpesukonetta, käytä hellävaraisia puhdistusaineita, kuten nesteitä ja geelejä.
• Kuivaa kaikki osat huolellisesti, ennen kuin asetat ne paikoilleen.
Emme suosittele muita puhdistusaineita kuin astianpesuainetta.
Jos ruoka on liian paksua, se voi palaa päältä. Ohenna ruokaa. Jotkin ruoat eivät sovi kiekolla paistamiseen, esimerkkeinä leivitetty kala ja korppujauhoilla päällystetty ruoka, koska ne kuivuvat ja palavat kuumailmakypsennyksen aikana.
Tarkista, että lasta on asetettu oikein paikalleen. Muista, että tämä ei sovellu nestemäisten ruokien valmistamiseen (esim. keitot).
Jos ongelma jatkuu, vie laite valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
Jos uskot, että laitteen moottorissa on toimintahäiriö, vie se tarkistettavaksi valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
Olet ehkä käyttänyt uusia perunoita. Uusia perunoita käytettäessä määrä pitää vähentää 750 grammaan ja kypsennysaikaa pitää säätää.
Se ilmaisee laitteen toimintahäiriön.
Irrota laite verkkovirrasta, odota 10 sekuntia ja kytke se takaisin verkkovirtaan. Paina virtapainiketta.
Jos LCD-näytössä näkyy aina sama viesti, vie laite valtuutettuun huoltoliikkeeseen tarkistettavaksi.
Tämä voi johtua useista syistä:
• Laitetta ei ole kytketty oikein pistorasiaan.
• Et ole painanut vielä virtapainiketta tai olet painanut sitä väärin. Yritä uudelleen painamalla sitä kunnolla.
• Olet painanut virtapainiketta, mutta laite ei toimi vieläkään. Tarkista, että kansi on suljettu kunnolla.
• Moottori käy, mutta laite ei lämpeä. Vie laite tarkistettavaksi valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
• Lasta ei käänny. Tarkista, että terä on kunnolla paikallaan. Jos se ei ole, vie laite tarkistettavaksi valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
Olet varmaankin suolannut ruokaa ruoanlaiton aikana. Ruokaan ei saa lisätä suolaa ennen ruoan valmistumista, koska muutoin ActiFry-kulho voi naarmuuntua.
Jos mallissa on astia, sen käyttöikää voi pidentää olemalla käyttämättä metallisia keittiövälineitä.
Se ei ehkä ole lukossa. Kiinnitä se oikein: aseta lukitussalpa yläasentoon, aseta lasta astian keskelle ja paina salpaa sitten alaspäin.
Tämä voi johtua useista syistä:
• Ensimmäisellä käyttökerralla voi ilmetä hajuja, jotka eivät ole haitallisia. Ilmiö ei vaikuta laitteen käyttöön, ja haju häviää pian.
• Poista kaikki tarrat ja pakkausmateriaalit. Älä pidä laitetta koskaan vedessä.
• Laitteen käyttö kannattaa aloittaa keittämällä siinä puoli litraa vettä vähintään 20 minuutin ajan. Toisella kerralla ActiFry toimii jo täysin odotetulla tavalla.
• Älä jätä annostelulusikkaa laitteeseen käytön ajaksi.
• Älä valmista ruokaa koskaan ilman lastaa. Muista irrottaa kannen alla olevat suojataskut mallista riippuen.
Noudata käyttöohjeen neuvoja laitteen käynnistämisestä, ja tarkista sitten pistorasiasi toiminta liittämällä siihen toinen laite. Jos se ei edelleenkään toimi, älä yritä purkaa tai korjata laitetta itse, vaan vie se valtuutettuun korjaamoon.
Älä käytä laitetta. Pyydä valtuutettua huoltopalvelua vaihtamaan se vaaran välttämiseksi.
Actifryn kypsennyslämpötila on noin 180 °C (160 °C ruoan ytimessä) kypsentämisen lopussa.
Siiven pyörimisestä johtuen emme suosittele kalan kypsentämistä Actifryssa, koska kala hajoaa helposti kypsentämisen aikana. Tämän välttämiseksi suosittelemme käyttämään yläkiekkoa kalan kypsentämiseen (vain ”2 in 1” -malli).
Kannen ja rungon välillä oleva rako on normaalia. Kannen ja rungon ei pidä olla ilmatiiviitä.
Lukitse kansi paikalleen aina lujasti mutta varovasti. Kun suljet kantta, älä käytä voimaa, vaan paina se hellävaraisesti paikalleen kannen etuosan sormipainikkeen avulla. Jos peset kannen astianpesukoneessa, sijoita se aina yläkoriin (viileämmälle alueelle) ja käytä viileämpää pesuohjelmaa – katso lisätietoja astianpesukoneesi käyttöohjeesta.
Kyllä, se on erittäin monikäyttöinen laite, jota voi käyttää monenlaisten ruokien valmistamiseen.
Laitetta voi hyödyntää lukuisissa resepteissä, alkuruoista jälkiruokiin.
Sillä voi valmistaa niin rapeita perunaviipaleita, mureaa kanaa kuin jopa hedelmäkakkuja.
Actifry 2 in 1 -kiekko ei sovi vanhempiin Actifry-malleihin tai Actifry Family -laitteeseen.
Säilytä perunoita kellarissa tai viileässä kaapissa (6–8 °C) valolta suojattuna.
Laite sisältää arvokkaita materiaaleja, joita voidaan käyttää uudelleen eli kierrättää. Toimita laite paikalliseen kierrätyspisteeseen.
Siirry verkkosivustomme ”Lisätarvikkeet”-osioon, josta löydät helposti tarvikkeita tuotteellesi.
Tietoja takuusta löytyy tämän sivuston Takuu-osiosta.
Jos epäilet, että jokin osa puuttuu, soita kuluttajapalveluun. Autamme sinua ongelman ratkaisemisessa.
Lisävarusteet