KÄYTTÖOHJEET - Tefal BODYSIGNAL

Viite : BM3021P0

Käyttöohjeita ja takuutiedot
Usein kysytyt kysymykset
On tärkeää, että punnitus tapahtuu aina samaan aikaan päivästä. Paras tiheys on kerran viikossa.
Sen avulla painon saa heti näkyviin. Ei tarvitse odottaa ”0”-näyttöä – painon laskeminen alkaa välittömästi.
Useimmissa uusimmissa henkilövaaoissa on kytkin paristojen yhteydessä. Jos kytkintä ei näy, katso käyttöohjeista.
Kun vaa’alle astutaan paljain jaloin, vaa’an elektrodien kautta lähetetään hyvin pienen intensiteetin sähkövirta kehon läpi. Tämä yhdestä jalasta toiseen matkaava virta hidastuu, kun se kohtaa kehossa rasvakudosta. Kehon vastus, jota kutsutaan biosähköiseksi impedanssiksi, vaihtelee sukupuolen, iän ja pituuden mukaan ja mahdollistaa kehon rasvamäärän määrittämisen.
Tämä laite on täysin turvallinen, koska se toimii hyvin pienellä virralla (4 x 1,5 V:n paristo).
Tämän laitteen tarjoama hyöty saavutetaan, kun mittaus suoritetaan aina samanlaisissa olosuhteissa:
• Suorita mittaus aina paljain jaloin. Jalkojen on oltava kuivat ja asetettuna oikein elektrodeille. Huomaa, että jos jalkaterissäsi on liikaa kovettunutta ihoa, mittaustulos ei ole ehkä luotettava.
• Punnitse mieluiten kerran viikossa kun olet herännyt.
• Tee se 15 minuuttia heräämisen jälkeen, jotta kehon sisältämä vesi on ehtinyt jakautua alaraajoihin.
On myös tärkeää varmistaa, etteivät jalat (reidet, polvet, pohkeet) tai jalkaterät kosketa toisiinsa. Sujauta tarvittaessa paperiarkki jalkojesi väliin.
Se riippuu käytössä olevasta vaa’asta:
– Diagnostiikkavaaka: Mittaus vääristyy.
– Muut henkilövaa’at: Ei vaikuta mittaustulokseen.
Laitteen voi pyyhkiä pesusienellä ja astianpesuaineella. Älä käytä teräsvillaa tai hankausjauhetta. Älä koskaan upota veteen.
Säilytä henkilövaakaa vaaka-asennossa ilman tavaroita sen päällä. Jos et aio käyttää sitä pitkään aikaan, poista paristot.
On suositeltavaa käyttää aina uusia alkaliparistoja (LR03-paristoja) ja välttää aina suolaparistoja (R03-paristoja) ja ladattavia paristoja (HR03-paristoja).
Kun vaihdat paristoja, vaihda kerralla kaikki paristot uusiin alkaliparistoihin.
Tämä ei koske vaakoja, jotka käyttävät virtalähteenään CR2032-nappiparistoja tai litiumparistoja.
Tällaisen lukeman ilmestyminen näytölle on normaalia paristojen asettamisen yhteydessä. Laite on alustusvaiheessa. Aseta vaaka tasaiselle alustalle ja odota, että lukema häviää. Laitteen liikuttaminen tai sille astuminen ”8888”-lukeman aikana käynnistää alustuksen uudelleen. Alustamisessa voi kestää 5–30 sekuntia.
Vaaka on havainnut poikkeaman punnitsemisen aikana ja suorittaa uudelleenkalibrointia. Astu pois vaa'alta ja odota, kunnes näytöllä lukee "0.0" ennen kuin astut takaisin vaa'alle.
Virtuaalinäppäimistö tulee käyttöön vasta punnituksen valmistuttua.
Noudata seuraavia sääntöjä:
• Astu pois vaa’alta kun punnitus on valmis,
• Tuote tulee jättää lattialle näppäinten painamisen ajaksi,
• Paina näppäimiä ainoastaan yhdellä sormella,
• Paina näppäimiä ainoastaan sormella (ei esineillä).
Noudata käyttöohjeen neuvoja laitteen käynnistämisestä, ja tarkista sitten pistorasiasi toiminta liittämällä siihen toinen laite. Jos se ei edelleenkään toimi, älä yritä purkaa tai korjata laitetta itse, vaan vie se valtuutettuun korjaamoon.
Älä käytä laitetta. Pyydä valtuutettua huoltopalvelua vaihtamaan se vaaran välttämiseksi.
Kyllä, diagnostiikkavaaka mittaa rasvattoman kehonpainon ja vähentää sen kokonaispainosta, jolloin tulokseksi saadaan kehon kokonaisrasvamäärä sijaintia erittelemättä.
Kyllä, vaatteiden paino lisätään rasvamassaan.
Henkilövaakojen valmistuksen yhteydessä tapahtuvassa kalibroinnissa voi esiintyä jonkin verran vaihtelua vaakojen välillä. Saatat tästä vaihtelusta johtuen havaita joitakin eroja, jos vertaat painotuloksiasi, jotka olet saanut kahdella eri henkilövaa’alla.
Suosittelemme kääntymään lääkärisi puoleen varmistaaksesi, onko älyvaakaa turvallista käyttää raskautesi aikana. Jos käytät vaakaa, kehon rasvamassalaskelma ei pidä paikkaansa. Niinpä suosittelemme, ettet ota tuloksiasi huomioon raskauden aikana.
Älä käytä älyvaakaa, jos sinulla on sydämentahdistin tai jokin muu lääkintälaite. Älyvaaka lähettää punnitessaan pienen sähkösignaalin kehon läpi laskeakseen kehon rasvamassan, ja tämä signaali voi vahingoittaa tai häiritä sydämentahdistinta (tai jotain muuta lääkintälaitetta).
Koska nestetasapaino on välttämätön kehon kunnolliselle toiminnalle; mittaamalla nestetasapainoa saat varoituksen, jos se on liian alhainen.
Koostuu kehon vesimäärästä, elimistä, luista ja lihaksista, ja sen rooli ei ole vähäpätöinen päivittäisessä energiankulutuksessa.
Keholle välttämätön energiavarasto, jota kannattaa tarkkailla.
Avainasemassa oleva mittari ruumiinrakenteen määrittelemiseksi ja mahdollisen ylipainon estämiseksi.
Laite sisältää arvokkaita materiaaleja, joita voidaan käyttää uudelleen eli kierrättää. Toimita laite paikalliseen kierrätyspisteeseen.
Siirry verkkosivustomme ”Lisätarvikkeet”-osioon, josta löydät helposti tarvikkeita tuotteellesi.
Tietoja takuusta löytyy tämän sivuston Takuu-osiosta.