Käyttöohjeet ja usein kysytyt kysymykset FRY DELIGHT PRECISION FX1020

Viite : FX102015

Usein kysytyt kysymykset
Voit muutella nautintojasi ja käyttää eri öljyjä!
Perusöljyt: oliivi, rapsi*, viinirypäleen siemen, maissi, pähkinä, soijapapu*
Maustetut öljyt: aromaattiset yrtit, chili, valkosipuli, sitruuna...
Erikoisöljyt: hasselpähkinä*, seesami*, saflori*, manteli*, avokado*, argan*...
Emme suosittele saksanpähkinäöljyn käyttämistä, sillä se aiheuttaa härskiintyneen maun valmistuksen jälkeen.
(* ruokaöljy valmistajan mukaan)
Saat kevyitä ja rapeita ranskalaisia käyttämällä ActiFry-laitetta ja annostelulusikkaa sekä haluamaasi öljyä. Voit lisätä öljyä 1 lusikallisen makusi mukaan!
Pese perunaviipaleet kahdesti vesikulhossa ennen paistamista, jotta niistä irtoaa ylimääräinen tärkkelys. On sen jälkeen tärkeää kuivata ne perusteellisesti ennen paistamista puhtaalla, imukykyisellä keittiöpyyhkeellä ja lopuksi taputella kuiviksi talouspaperilla. Jos paistat pakastettuja viipaleita, öljyä ei tarvitse lisätä, sillä niissä on jo öljyä. Ylimääräinen öljy tekee viipaleista pehmeitä. Jos käytät ”2 in 1 ”(”kaksi yhdessä”) -ominaisuutta (kulho + kiekko) ja kypsennät ruokaa kiekossa, paista viipaleita ruoan kypsymisen ja kiekon poistamisen jälkeen vielä 2–5 minuuttia, jotta niistä tulee rapeita.
Eivät yhtään, sillä viipaleet sisältävät jo öljyä.
Jos paistat pakastettuja viipaleita, öljyä ei tarvitse lisätä, sillä niissä on jo öljyä.
Sille on monta mahdollista syytä:
• Et ole ehkä käyttänyt oikeaa perunalajiketta.
• Perunoita ei pesty ja kuivattu tarpeeksi ennen paistamista ja ne sisältävät vielä liikaa tärkkelystä.
• Viiapleet ovat liian paksuja. Leikkaa ne ohuemmiksi.
• Et ole käyttänyt tarpeeksi öljyä. Lisää öljyn määrää.
• Suodatin on ehkä tukkeutunut. Puhdista suodatin.
Viipaleen koko vaikuttaa siihen, kuinka rapea tai pehmeä siitä tulee.
Mitä ohuempia viipaleet ovat, sitä rapeampia niistä tulee, ja päin vastoin, paksummista viipaleista tulee pehmeämpiä sisältä.
Voit vaihdella paistoaikaa ja viipaleiden kokoa makumieltymystesi mukaan. Ohut: 8 x 8 mm / Tavallinen: 10 x 10 mm / Paksu: 13 x 13 mm.
Parhaan tuloksen saavutat, kun peset perunat kokonaisina ja viipaloituina runsaassa vedessä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta.
Tämän avulla tärkkelystä irtoaa mahdollisimman paljon, jolloin viipaleet eivät tartu toisiinsa.
Kuivaa viipaleet perusteellisesti kuivalla, imukykyisellä keittiöpyyhkeellä.
Viipaleiden pitäisi olla täysin kuivia ennen paistamista.
Enimmäismääriä ja reseptitaulukossa olevia valmistusaikoja ei saa ylittää. Muutoin tulos ei ole odotettu, ja laite saattaa vioittua.
Fry Delight -rasvakeittimellä voi valmistaa useita herkullisia ruokia, kuten välipaloja, aterioita ja jälkiruokia, ja nauttia eri herkuista joka päivä!
• Liha: Fry Delight -rasvakeittimellä voit friteerata, grillata tai paahtaa lihaa, oli se sitten kanaa, nautaa, ankkaa, jne.
• Vihannekset: Fry Delight -rasvakeittimellä voi myös grillata vihanneksia, kuten porkkanoita, kesäkurpitsaa, tomaatteja, jne.
• Kakut/tortut/piiraat: Fry Delight -rasvakeittimellä voi valmistaa myös kakkuja, torttuja, piiraita tai clafoutis-pannukakkuja asettamalla lämmönsäädin suositeltuun lämpötilaan.
• Pakastettu ruoka: Fry Delight -rasvakeittimellä voi valmistaa myös pakastettuja aterioita ja välipaloja. On suositeltavaa esilämmittää laitetta 3 minuutin ajan ennen ainesten lisäämistä. Ainesten sulattaminen ennen niiden valmistamista Fry Delight -rasvakeittimellä ei ole tarpeellista.
• Rapeat kananugetit perunamuffineiden kanssa, kotitekoiset ranskanperunat herkullisten katkarapuvartaiden kanssa, valitse haluamasi ruokalaji ja seuraa reseptin ohjeita Fry Delight -rasvakeitintä käyttämällä.
Voit valmistaa jopa 800 grammaa pakasteranskanperunoita.
Älä ylitä annettua ilmaistua suositeltua valmistusmäärän tai käyttöajan ylärajaa, sillä se voi estää halutun tuloksen saavuttamisen ja vaurioittaa laitetta.
Fry Delight -rasvakeittimen esilämmittäminen on vaihtoehtoista ja kestää noin 3 minuuttia.
Aseta ajastin hieman yli kolmeen minuuttiin Fry Delight -rasvakeittimen esilämmittämiseksi.
Kun lämmitysmerkkivalo menee pois päältä, täytä kori ja aseta ajastin tarvittavaan valmistusaikaan.
Voit myös laittaa ainesosat koriin heti ilman esilämmitystä; tässä tapauksessa valmistusaika on 3 minuuttia pidempi.
Korissa olevaa ruokaa ravistamalla lämmin ilma pääsee kosketuksiin ruuan välisten kontaktipintojen kanssa, ja paistotulos on tasaisempi.
Ruuastasi tulee rapeaa ja puoleensavetävän väristä entistä herkullisemman tuloksen saamiseksi.
Tasaisemman paistotuloksen saavuttamiseksi suosittelemme ravistamaan toisissaan kiinni olevia ruokia tai levittämään ne korissa useampaan kuin yhteen kerrokseen (ranskanperunat, nugetit, jne.) valmistusprosessin puolivälissä.
Aseta ruoka koriin yhteen kerrokseen hauraita ruokia valmistettaessa, koska sen ravistaminen valmistusprosessin puolivälissä saattaa vaurioittaa sitä.

Kun ravistat koria, tarkista myös ainesosien väri.
Poista kori laitteesta nostamalla kahvasta ainesosien ravistamiseksi. Poista kori pannusta. Ravista sitä pannun päällä ja tarkista, että ruoka on sekoittunut hyvin. Aseta kori ja pannu takaisin laitteeseen.
Jatka valmistusta.
Kyllä, Fry Delight -rasvakeittimessä voi käyttää voipaperia tai alumiinifoliota.

Älä kuitenkaan koskaan peitä korin pohjaa kokonaan kyseisillä tai muilla papereilla. Kunnon ilmankierto korissa takaa parhaan mahdollisen ruuan kypsymisen. Jos korin pohja on tukittu, korissa kiertävä ilmavirta heikkenee. Tämä muuttaa laitteesi ruuanvalmistuksen suorituskykyä.

Suositukset ja säännöt voipaperin ja alumiinifolion käytölle Fry Delight -rasvakeittimessä:

- Älä koskaan laita voipaperia tai alumiinifoliota laitteeseen ilman, että laitat ruokaa sen päälle. Voipaperi/alumiinifolio voi imeytyä kuumentimeen ja palaa.
- Pidä huoli, että käytetty voipaperi tai alumiinifolio ylittää valmistamasi ruuan pinta-alan vain hieman.
- Voit käyttää voipaperia vuoassa edellyttäen, että paperi ylittää vuoan reunat vain hieman. Paperi ei saisi koskaan ylittää korin reunaa.
- Voit käyttää laitteessa alumiinifoliota tai metallitarjottimia. Käytä niin vähän alumiinifoliota kuin mahdollista ja varmista, että ruuan ympärillä on tarpeeksi tilaa, jotta ilma kiertää paremmin sen ympäri.

Älä laita voipaperia tai alumiinifoliota pannun pohjalle, minne rasva ja paistojäänteet kerääntyvät. Se häiritsisi korin ilmavirtaa, ja valmistusprosessi ei olisi ihanteellinen.
Tavallisiin uuneihin suunnitellut astiat ovat yhteensopivia Fry Delight -rasvakeittimen kanssa.
Materiaalit: voit käyttää ruostumattomasta teräksestä, alumiinista, valuraudasta, terrakotasta ja silikonista valmistettuja astioita, sekä lasisia astioita, jotka on suunniteltu käytettäväksi uunissa.
Mitat: Fry Delight -rasvakeittimessä voi käyttää pyöreitä astioita, joiden halkaisija on korkeintaan 16,5 senttimetriä, ja nelikulmaisia astioita, joiden sivut ovat korkeintaan 14 senttimetriä.
Ranskalaisten tai muun ruoan koko vaihtelee liikaa. Ne pitää leikata samankokoisiksi, jotta ne paistuvat tasaisesti.
Korin vetäminen ulos kypsennyksen aikana ei ole vaarallista, mutta sitä ei suositella.
Toimenpide laskee laitteen sisäistä lämpötilaa ja "älykkäissä" resepteissä se voi sekoittaa kypsennysasetukset, joita optimaalisen tuloksen saaminen edellyttää.
Emme suosittele muita puhdistusaineita kuin astianpesuainetta.
Laitteen on paras antaa jäähtyä ennen sen varastoimista.
Varmista, että laite on irrotettu sähköverkosta.
Anna jäähtyä yhden tunnin ajan ennen varastoimista.
Voit nopeuttaa jäähtymistä poistamalla pannun ja korin laitteesta.
Ole varovainen, sillä pannu ja kori ovat hyvin kuumia käytön jälkeen. Aseta ne sopivalle kuumuutta kestävälle pinnalle.
Kyllä, sellaisen Fry Delight -rasvakeittimen, jossa on kumiset jalat, voi asettaa pöytätasolle.

Ole kuitenkin varovainen ottaessasi pannua pois laitteesta esilämmittämisen tai kypsentämisen jälkeen. Pannu on hyvin kuuma ja siinä ei ole tukijalkoja; pannu on siis suorassa kosketuksessa pöytätasoon.

Suositukset ja säännöt kuuman pannun käyttöön pöytätasolla:
- Jos pöytätaso on valmistettu lämmölle arasta materiaalista, kuten liimapuusta, suosittelemme, että pannu asetetaan pannunaluselle tai eristävälle uunikintaalle.
- Jos pöytätaso on valmistettu kuumuutta kestävästä materiaalista, kuten marmorista tai metallista, pannun voi asettaa suoraan tasolle.
Pannu ja kori ovat konepesunkestäviä.

Vinkki: Jos koriin tai pannun pohjaan kiinnittyy likaa, täytä pannu lämpimällä vedellä ja astianpesunesteellä. Aseta kori pannuun ja anna pannun ja korin liota noin 10 minuuttia. Näin ruuantähteet irtoavat ja ne on helpompi poistaa. Ruuantähteiden ja rasvan irtoaminen riippuu käytetyn astianpesuaineen laadusta. Varmista, että käytät öljyä liuottavaa astianpesuainetta.

Jos säiliöön tai koriin jää rasvajälkiä ja etkä pysty pesemään niitä pois sopivalla astianpesuaineella, käytä rasvaa poistavaa tuotetta. Seuraa pakkauksen ohjeita.

Pannussa ja korissa on tarttumaton pinnoite. Älä käytä metallisia keittiövälineitä tai hankaavia puhdistusaineita pannua tai koria puhdistaessa, sillä ne saattavat vaurioittaa tarttumatonta pinnoitetta.
Toisin kuin tavallinen rasvakeitin, Fry Delight -rasvakeitintä ei täytetä öljyllä. Laitteen ulkopuoli ei ole rasvainen käytön jälkeen.

Puhdistussuositukset ja -ohjeet:
- Älä koskaan upota laitteen runkoa veteen, sillä runko sisältää elektronisia osia ja elementtejä, äläkä koskaan aseta laitetta vesihanan alle.
- Pyyhi laitteen ulkopinta kostealla pyyhkeellä.
- Puhdista laitteen sisäpuoli lämpimällä vedellä ja hankaamattomalla sienellä.
- Puhdista lämmityselementti harjalla ruuantähteiden poistamiseksi.
Pannu ja kori ovat konepesunkestäviä.

Vinkki: Jos koriin tai pannun pohjaan kiinnittyy likaa, täytä pannu lämpimällä vedellä ja astianpesunesteellä. Aseta kori pannuun ja anna pannun ja korin liota noin 10 minuuttia. Näin ruuantähteet irtoavat ja ne on helpompi poistaa. Ruuantähteiden ja rasvan irtoaminen riippuu käytetyn astianpesuaineen laadusta. Varmista, että käytät öljyä liuottavaa astianpesuainetta.

Jos säiliöön tai koriin jää rasvajälkiä ja etkä pysty pesemään niitä pois sopivalla astianpesuaineella, käytä rasvaa poistavaa tuotetta. Seuraa pakkauksen ohjeita.

Pannussa ja korissa on tarttumaton pinnoite. Älä käytä metallisia keittiövälineitä tai hankaavia puhdistusaineita pannua tai koria puhdistaessa, sillä ne saattavat vaurioittaa tarttumatonta pinnoitetta.
Pannu ja kori ovat konepesunkestäviä.

Vinkki: Jos koriin tai pannun pohjaan kiinnittyy likaa, täytä pannu lämpimällä vedellä ja astianpesunesteellä. Aseta kori pannuun ja anna pannun ja korin liota noin 10 minuuttia.

Voit käyttää rasvaa poistavaa nestettä poistamaan jäljellejääneen lian. Puhdista pannu ja kori lämpimässä veressä astianpesuaineella ja hankaamattomalla sienellä.

Käyttösäännöt:
- Älä koskaan upota laitteen runkoa veteen, sillä runko sisältää elektronisia osia ja elementtejä, äläkä koskaan aseta laitetta vesihanan alle.
- Pyyhi laitteen ulkopinta kostealla pyyhkeellä.
- Puhdista laitteen sisäpuoli lämpimällä vedellä ja hankaamattomalla sienellä.
- Puhdista lämmityselementti harjalla ruuantähteiden poistamiseksi.
Jos uskot, että laitteen moottorissa on toimintahäiriö, vie se tarkistettavaksi valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
Olet varmaankin suolannut ruokaa ruoanlaiton aikana. Ruokaan ei saa lisätä suolaa ennen ruoan valmistumista, koska muutoin ActiFry-kulho voi naarmuuntua.
Jos mallissa on astia, sen käyttöikää voi pidentää olemalla käyttämättä metallisia keittiövälineitä.
Noudata käyttöohjeen neuvoja laitteen käynnistämisestä, ja tarkista sitten pistorasiasi toiminta liittämällä siihen toinen laite. Jos se ei edelleenkään toimi, älä yritä purkaa tai korjata laitetta itse, vaan vie se valtuutettuun korjaamoon.
Älä käytä laitetta. Pyydä valtuutettua huoltopalvelua vaihtamaan se vaaran välttämiseksi.
Laitteen pannuun saattaa ilmestyä pieniä jälkiä seurauksena tahattomasta kosketuksesta pinnoitteen kanssa (esimerkiksi korin laittamisen yhteydessä ja/tai hankaavien tuotteiden käyttämisen vuoksi laitteen puhdistuksen aikana).
Tässä tapauksessa voimme kertoa, että se ei ole vaarallista, sillä kaikki käytetyt materiaalit on suunniteltu niin, että niistä ei ole vaaraa ruualle.
Ainesosat, joilla on korkea rasvapitoisuus, vapauttavat ylimääräistä rasvaa tai öljyä pannun pohjalle kypsennyksen aikana. Jos tämä öljy lämpiää, se saattaa muodostaa valkoista savua. Tällä ei ole vaikutusta laitteeseen tai lopputulokseen.

Valkoisen savun muodostumisen lopettamiseksi toimi seuraavasti:

- Käännä laitteen virta pois päältä kääntämällä ajastin nollaan.
- Suojaa kätesi uunikintailla.
- Ota pannu ulos ja poista kori. Aseta kori lautaselle. Voit peittää korin, jotta korista karkaa mahdollisimman vähän lämpöä.
- Poista ylimääräinen öljy pannun pohjalta. Käytä talouspaperia tämän tekemiseksi.
- Aseta kori takaisin pannuun ja liu’uta pannu takaisin laitteeseen.
Jatka valmistusta. Mukauta valmistusaikaa jäljellä olevan valmistusajan mukaan.

Valkoisen savun muodostumisen välttämiseksi toimi seuraavasti:

- Vältä valmistamasta ruokia, joilla on korkea rasvapitoisuus, kuten makkaroita ja muita rasvaisia lihoja.
- Kun ostat välipaloja, lue etiketistä tiedot niiden rasvapitoisuudesta. Valitse välipaloja, joilla on matala rasvapitoisuus, aina kuin mahdollista. Korkean rasvapitoisuuden välipalojen kanssa on vaikea saavuttaa rapea lopputulos.
- Puhdista pannu heti sellaisten ruokien valmistamisen jälkeen, joilla on korkea rasvapitoisuus.
- Käytä uunikintaita poistaessasi ylimääräisen öljyn pannun pohjalta. Käytä talouspaperia tämän tekemiseksi.

Jos jätät öljyn jäätymään, se voi tiivistyä pannun pohjalle. Siinä tapauksessa se on vaikea poistaa.

Jos edeltävä ratkaisu ei ole auttanut sinua ongelman ratkaisemisessa, ota yhteyttä tukipalveluun.
Laitteen ulkopinnalle on normaalia kuumeta, eikä se ole vaarallista. Se johtuu siitä, että sisäinen lämpö leviää laitteen ulkopintaan valmistusprosessin aikana.
Kahvaa sekä lämpötilaa ja valmistusaikaa säätävää nappia voi säätää ilman vaaraa laitteen lämmetessä.

Pannu ja kori ovat hyvin kuumat laitteen ollessa toiminnassa. Neuvomme varovaisuuteen näitä osia käsiteltäessä laitteen lämpenemisen jälkeen, ettet polta itseäsi.

Jotkut laitteen osat ovat hyvin kuumia pitkällisen käytön jälkeen. Seuraava merkki auttaa sinua tunnistamaan nämä osat:
FAQ 1282
Kun liu’utat pannun laitteeseen, kuulet naksahduksen, joka tarkoittaa, että pannu on asetettu oikein paikalleen.

Jos pannu ei liu’u laitteeseen helposti, tarkista, että:
- Kori on laskettu pannuun oikein. Kun katsot pannun sivua, korin ei pidä olla näkyvissä ja sen pitäisi mahtua pannuun kokonaan.
- Koria ei ole täytetty aineksilla yli maksimitason.

Jos edeltävät ratkaisut ei ole auttaneet sinua ongelman ratkaisemisessa, ota yhteyttä tukipalveluun.
Kuplien ilmestyminen ei ole vakavaa, sillä käytetyt materiaalit eivät ole haitallisia ruualle tai terveydelle.
Mutta jos laitteesi pannuun ilmestyy kuplia, ota yhteyttä tukipalveluun.
Nämä tiedot löytyvät tuotetunnistusetiketistä, joka on laitteen pohjassa (laitteen alla).

Tuotteen viitenumero löytyy etiketin vasemmasta alaosasta (esimerkiksi: FX1000xx).
Sarjanumero löytyy etiketin alaosasta VVVK-muodossa (valmistusvuoden kaksi viimeistä numeroa, jota seuraa viikon numero), esimerkiksi: 1627 tai 1632.

Etsi nämä tiedot ennen kuin otat yhteyttä tukipalveluihin tietojen saamiseksi tai ongelmasta ilmoittamiseksi.
Laitteen ensimmäisen käyttökerran aikana voidaan huomata hieman savua ja vähäistä hajua. Tämä ilmiö on normaali ja häviää nopeasti käytössä.
Kun käynnistät Fry Delight -rasvakeittimen, lämmitysmerkkivalo menee päälle ja voit kuulla tuulettimen olevan päällä. Jos uskot, että tuuletin pitää epätavallista ääntä, ota yhteys tukipalveluun.
Tämä voi johtua useista syistä:
• Laitetta ei ole kytketty oikein pistorasiaan.
• Et ole painanut vielä virtapainiketta tai olet painanut sitä väärin. Yritä uudelleen painamalla sitä kunnolla.
• Olet painanut virtapainiketta, mutta laite ei toimi vieläkään. Tarkista, että kansi on suljettu kunnolla.
• Moottori käy, mutta laite ei lämpeä. Vie laite tarkistettavaksi valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
Actifryn kypsennyslämpötila on noin 180 °C (160 °C ruoan ytimessä) kypsentämisen lopussa.
Kyllä, se on erittäin monikäyttöinen laite, jota voi käyttää monenlaisten ruokien valmistamiseen.
Laitetta voi hyödyntää lukuisissa resepteissä, alkuruoista jälkiruokiin.
Sillä voi valmistaa niin rapeita perunaviipaleita, mureaa kanaa kuin jopa hedelmäkakkuja.
Säilytä perunoita kellarissa tai viileässä kaapissa (6–8 °C) valolta suojattuna.
Laite sisältää arvokkaita materiaaleja, joita voidaan käyttää uudelleen eli kierrättää. Toimita laite paikalliseen kierrätyspisteeseen.
Siirry verkkosivustomme ”Lisätarvikkeet”-osioon, josta löydät helposti tarvikkeita tuotteellesi.
Tietoja takuusta löytyy tämän sivuston Takuu-osiosta.
Jos epäilet, että jokin osa puuttuu, soita kuluttajapalveluun. Autamme sinua ongelman ratkaisemisessa.
Toisin kuin tavallisissa rasvakeittimissä, rapean ja herkullisen tuloksen saavuttamiseksi ei ole tarpeellista lisätä öljyä.
Air Pulse -teknologian avulla voit valmistaa ruokaa ilman öljyä laitteen sisäisen optimoidun lämpimän ilman kierron ansiosta.
Friteeraamisen lisäksi Fry Delight -rasvakeittimellä voit myös grillata, paahtaa ja keittää täydellisesti kaikki lempiruokalajisi pienellä öljymäärällä tai ilman öljyä.

Lisäksi, koska Fry Delight -rasvakeitin käyttää hyvin vähän öljyä, se ei tuota samanlaista friteeratun ruuan hajua kuin tavalliset rasvakeittimet.
Fry Delight -rasvakeitin on ihanteellinen jokapäiväiseen käyttöön, sillä sitä on helppo käyttää ja se on helppo puhdistaa.
Fry Delight -rasvakeitin käyttää Air Pulse -teknologiaa.
Tämä teknologia toimii niin, että ruuan päälle asetetun lämmityselementin läpi lähetetään ilmavirta tarkoittaen sitä, että tämä virtaus kiertää laitteen sisällä parhaalla mahdollisella tavalla.
Sykeilmateknologian käytöllä mahdollistetaan herkullisten, terveellisten ja rapeiden ruokalajien valmistus.
Fry Delight -rasvakeitin on ihanteellinen jokapäiväiseen käyttöön ja sillä taataan terveellinen, nopea ja helppo ruuanlaitto.
Friteerauksen lisäksi Fry Delight -rasvakeittimellä voi myös grillata, paahtaa ja leipoa monenlaisia ruokalajeja pienellä öljymäärällä tai ilman öljyä!
Löydät useita herkullisia reseptejä aterioille, välipaloille ja jälkiruuille sähköisistä reseptikirjoistamme osoitteesta www.tefal.com.
Kokki on kehittänyt reseptit yksinomaan Fry Delight -rasvakeittimelle, ja reseptit inspiroivat sinua vaihtelemaan jokapäiväisiä nautintojasi!
Rapeat kananugetit, muffinit, kotitekoiset ranskanperunat herkullisten katkarapuvartaiden kanssa – valitse haluamasi ruokalaji ja seuraa reseptin ohjeita Fry Delight -rasvakeitintä käyttämällä.
Lisävarusteet