TEFAL COOK & COOL

COOK & COOL Viileää tuntua ja turvallista ruoanlaittoa

Tefal Cook & Cool -kattila- ja pannusarjassa yhdistyvät kestävät ja laadukkaat materiaalit sekä ominaisuudet, jotka on suunniteltu takaamaan maksimaalinen turvallisuus ja käyttömukavuus. Pehmeät ja viileinä pysyvät silikonikädensijat auttavat sinua taikomaan herkkuruokia vaivattomasti ja levollisin mielin, sillä vankka ja turvallinen otin pysyy miellyttävän viileänä tuntikausienkin käytön jälkeen, kun taas erittäin kestävä ruostumaton teräs takaa vuosikausien toimintakyvyn.

Tefal Cook & Cool -kattila- ja pannusarja: mielenrauhaa

Huippukestäväksi suunniteltu Tefal Cook & Cool -kattila- ja pannusarja tarjoaa helpomman ja nautinnollisemman tavan laittaa ruokaa täysin levollisin mielin. Pehmeät, viileinä pysyvät silikonikädensijat takaavat stressittömän ruoanlaiton – tuntikausienkaan käytön jälkeen ei ole palovammojen vaaraa. Monipuolisten ja suussa sulavien aterioiden valmistus on vaivatonta tällä korkealaatuisella keittiövälinesarjalla, joka on tarkoitettu niin päivittäiseen käyttöön kuin perheenjäsenten ja ystävien kanssa järjestettävien juhlahetkien valmisteluun. Tutustu kattila- ja pannusarjaan, joka on suunniteltu kestämään ja jonka taidokkaassa valmistuksessa on käytetty erittäin kestäviä materiaaleja ja käytössä kulumattomia, niiteillä varustettuja ja ruostumattomasta teräksestä valmistettuja kädensijoja. Ruoanlaittoa helpottavien ja tehostavien ominaisuuksiensa (erittäin selkeästi merkityistä mittamerkinnöistä aina liukumista estäviin kädensijoihin, jotka tarjoavat täydellisen pidon) ansiosta Cook & Cool on täydellinen lisä jokaiseen keittiöön.
Välttämättömät
 • Ensiluokkainen ruostumaton teräs, jolla 10 vuoden takuu

  Voit opetella ruoanlaiton taitoa levollisin mielin, sillä tuotteella on 10 vuoden takuu, joka kattaa huipputason ruostumattoman teräksen ja asiantuntevan valmistuksen: saat maksimaalisen vankkuuden, kestävyyden ja miellyttävät ruoanlaittohetket ilman, että tuotteesi vahingoittuisi ajan mittaan.

 • Erittäin turvalliset, viileinä pysyvät kädensijat

  Parannetut viileinä pysyvät kädensijat takaavat täydellisen mielenrauhan, sillä ne pysyvät aina viileinä – palovammojen vaaraa ei ole tuntikausienkaan käytön jälkeen. Lisäksi liukumista estävä muotoilu tarjoaa täyden pidon ja kattavan käyttöturvallisuuden.

 • default

 • default

 • Sitoumuksemme: terveellistä ruoanlaittoa ympäristöystävällisesti

  Pyrimme valmistamaan pitkäikäisiä tuotteita, jotka kestävät käytössä vuosikausia, ja suojelemaan samalla planeettaamme tarjoamalla kierrätettäviä tuotteita ja turvallisen pinnoitteen (ei PFOA:ta, ei lyijyä, ei kadmiumia) (vain paistinpannut).

 • Tefal: maailman johtava keittiövälineiden valmistaja*

  Tefal työskentelee uutterasti taatakseen täydelliset ateriat – jälleen yksi syy valita Tefal.
  *Riippumattoman paneelin tiedot vuodelta 2016: tuotemerkkipääoma luokassa keittiövälineet

 • Yhteensopivuus keittolevyjen kanssa: kaikki keittolevyt + induktiolevyt

  Yhteensopiva kaikkien liesien kanssa (sähkö, kaasu, keraaminen ja induktio).

 • Täydellinen käristys THERMO-SPOT®-teknologian avulla

  Thermo-Spot® (vain paistinpannut) muuttuu täysin punaiseksi, kun pannu on saavuttanut ihanteellisen käristyslämpötilan. Tämä takaa täydellisen koostumuksen, täydellisen värin ja täydellisen maun, joten saat herkullisia ja maittavia aterioita joka päivä.

 • Helppokäyttöinen ja vaivaton puhdistaa

  Korkealaatuinen Titanium-teflonpinnoite (vain paistinpannut) on erittäin kestävä ultravahvistetun mineraalikerroksen ja titaanipartikkeleita sisältävän suojapinnoitteen ansiosta.

 • Tarkkaa ja vaivatonta ruoanlaittoa

  Erittäin selkeästi merkityt mittamerkinnät (vain kattilat) tarjoavat tarkkaa ruoanlaittoa vaivattomasti ja miellyttävästi.

 • Uskomattoman tasainen kypsennys

  Erityisen paksu ja tehokas pohja ei menetä toimintakykyään ajan kuluessa, mikä takaa tasaisen kuumennuksen herkullisille ja tasaisesti kypsyville aterioille.

 • Vankka ja turvallinen rakenne

  Erittäin kestävät niitit takaavat turvallisen ja vankan sekä tiukasti paikallaan pysyvän kädensijan, mikä pidentää tuotteen käyttöikää ja varmistaa pitkäaikaisen suorituskyvyn.

 • default

Käyttöohjeita ja takuutiedot
Usein kysytyt kysymykset
Tarttumattomat tuotteet on suunniteltu nimenomaan ehkäisemään ruoan tarttumista. Paistinpannua ja kasaria on kuitenkin hoidettava asianmukaisesti. Noudata seuraavia vinkkejä: Voitele paistinpannu/kasari kevyesti ennen ensimmäistä käyttökertaa ja pese ja kuivaa se käytön jälkeen. Toista käsittely ajoittain, jos peset paistinpannua/kasaria säännöllisesti astianpesukoneessa. Myös ylikuumentamista ja naarmuja on vältettävä, erityisesti metallivälineiden (lastojen, kauhojen) käytöstä ja/tai karhunkielellä pesemisestä syntyviä naarmuja.
Ainoastaan Ingenio-valikoiman paistinpannuja, kasareita ja ruskistuspannuja voi käyttää uunissa, koska niissä on irrotettava kahva (varmista, että irrotettava kahva on irrotettu). Välineitä ei tule käyttää mikroaalto- tai kiertoilmauunissa.
• Pese paistinpannu kuumassa vedessä ja tiskiaineella ruoantähteet poistaen. Kuivaa pannu ja hiero sen tarttumattomalle pinnoitteelle hieman öljyä ennen ensimmäistä käyttökertaa. Poista ylimääräinen öljy.
• Pese ja kuivaa keittiövälineet aina käytön jälkeen.
Paistinpannut: Lämpötilaan 140–195 °C
Kreppipannut: Lämpötilaan 165–240 °C
Nämä lämpötilat ovat optimaalisia ruoan paistamiseen ja ruskistamiseen. Tämä väri-ilmaisin auttaa valmistamaan ruokaa terveellisemmin ja ihanteellisessa lämpötilassa.
Tarkista tuotteen pakkauksessa tai käyttöohjeissa olevat käyttösuositukset. Joidenkin valikoimien kohdalla voi käyttää tiettyjä metallivälineitä, poikkeuksena veitset ja vispilät. On kuitenkin hyvin suositeltavaa olla käyttämättä metallia, jotta paistinpannut ja kasarit voisivat palvella käytössä mahdollisimman pitkään. Käytä mieluummin muovisia tai puisia välineitä.
Keraamisen pinnoitteen tarttumattomuusominaisuudet ovat paljon suppeammat niin suorituskyvyn kuin keston osalta perinteiseen (PTFE-) pinnoitteeseen verrattuna. Suosittelemme käyttämään ruoanlaitossa enemmän rasvaa sekä pesemään voimakkaammin hieman suuremmalla määrällä pesuainetta. Jos ruokaa on tarttunut kiinni, kannattaa jättää astia likoamaan tiskiveteen, jossa voi olla myös hieman valkoviinietikkaa.
Keraaminen pohja värjäytyy ajan myötä niin, ettei jälkiä ole mahdollista poistaa. Tahrat eivät kuitenkaan heikennä astian käyttökelpoisuutta millään tavalla, eivätkä ole terveydelle lainkaan vaaraksi.
• Käytä muovisia tai puisia välineitä. Joidenkin tuotesarjojen kohdalla voi käyttää tiettyjä metallivälineitä, poikkeuksena veitset ja vispilät (tarkista tuotteen pakkauksessa tai käyttöohjeissa olevat käyttösuositukset).
• Vältä leikkaamista suoraan pannussa.
• Älä naarmuta tarttumatonta pintaa. Pienet jäljet tai hiertymät pinnassa ovat normaaleja eivätkä vaikuta astian toimintaan.
• Älä anna pannun kiehua kuivaksi ruoanlaiton jälkeen äläkä jätä tyhjää pannua kuumalle levylle.
• Valitse aina kooltaan sopiva sähkölevy tai säädä kaasulevyn liekkiä niin, että se koskettaa vain pannun pohjaa eikä nouse sivuille.
• Älä koskaan jätä pannua valvomatta ruoanlaiton aikana.
• Anna pannun jäähtyä ennen puhdistamista.
Pannu vääntyy, jos se kokee lämpöshokin (ylikuumennettu tyhjä pannu, kuuma pannu kosketuksissa kylmän veden kanssa tai laskettuna kylmälle alustalle jne.).
Anna pannun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen sen puhdistamista.
Vääntynyt pannu paistaa kehnosti.
Pannuja EI KOSKAAN tule käyttää mikroaaltouunissa.
Sarjasta riippuen (tarkista pakkaus) voit käyttää useimpia metallivälineitä, paitsi veitsiä, haarukoita ja vispilöitä. Ole joka tapauksessa varovainen aina kun käytät metallivälinettä. Vältä teräväreunaisten välineiden käyttöä ja leikkaamista suoraan pannussa. Älä tökkää tai paina välineellä tarttumattomaan pinnoitteeseen.
Ei. Ruoanlaitto korkeassa lämpötilassa ei nopeuta valmistumista merkittävästi eikä varsinkaan paranna ruoan laatua, joten on hyvin suositeltavaa laittaa ruokaa keskikorkeassa lämpötilassa. Lisäsyy tälle suositukselle on se, että korkea lämpötila voi vaurioittaa tarttumatonta pinnoitetta.
Paistettaessa ja grillattaessa on suositeltavaa käyttää hieman öljyä jotta pinnoite kestäisi kauemmin. Keittämisessä tai hauduttamisessa ei tarvita öljyä.
Pannu tarttumattomalla pinnalla:
Käsinpesu saippuavedessä riittää.
Pannu on puhdistettava jokaisen käyttökerran jälkeen pinnalle jäävän rasvakerroksen poistamiseksi. Jos pannu ainoastaan pyyhitään paperipyyhkeellä tai huuhdellaan vedellä, kerros ei irtoa kunnolla ja voi paistua pannun seuraavan käytön yhteydessä tahraten pannun.
Pannuja, joissa on tarttumaton pinta, ei saa puhdistaa hankausjauheella tai karhunkielellä. Nailonsieni on ihanteellinen sekä pannun ulko- että sisäpinnan puhdistamiseen.

Keraaminen pannu:
Suosittelemme pesemään keraamisen pannun käsin käyttämällä vettä ja mietoa pesuainetta. Näin saat parhaan pesutuloksen.
Jos pannu ei ole tarpeeksi puhdas tavallisen pesun jälkeen, pannulle voi pirskottaa etikkaa ja vettä jonka jälkeen pannu kuumennetaan. Etikan ja veden sekoitus puhdistaa pannun kypsentämällä. Pese pannu hyvin tämän jälkeen, kuivaa se ja hankaa siihen hieman öljyä, esimerkiksi auringonkukkaöljyä. Ja pannu on kuin uusi.
Upota pannu kuumaan veteen ja käytä tehokasta rasvaa poistavaa astianpesuainetta sitkeän lian puhdistamiseksi. Seuraavaksi voit tarvittaessa puhdistaa pannun muovisella karhunkielellä ja nestemäisellä hankaavalla pesuaineella.

Eloksoitu pannu:
Pannusi käyttöiän pidentämiseksi suosittelemme käsinpesua hankaamattomalla sienellä.
Ulkoinen pinnoite suojaa keittoastioita konepesun haitallisilta vaikutuksilta. Tästä syystä on tärkeää olla vaurioittamatta pinnoitetta, ja suosittelemme välttämään karhunkielten käyttöä (Scotch Brite).
Tiskikoneessa pestäessä on suositeltavaa käyttää helliä pesuaineita, kuten nesteitä tai geelejä.
Lisäksi liiallista tiskikoneen käyttöä ei suositella.
Käsinpesu ilman karhunkieltä pidentää pannun käyttöikää.
Kahvat ja nupit voivat löystyä ajan myötä jatkuvan lämpenemisen ja jäähtymisen seurauksena. Jos näin käy, kiristä osa varovasti sopivalla ruuvimeisselillä, mutta älä kiristä liikaa.
• Pannulle on ehkä kertynyt ruokajäämiä, jotka ovat mahdollisesti alun perin seurausta ruoasta, jonka on annettu paistua pannulla liikaa. Jäämien poistaminen onnistuu yleensä täyttämällä pannu vedellä ja astianpesuaineella ja jättämällä likoamaan yön yli. Liottamisen jälkeen pannua tulisi hieroa hellävaraisesti pehmeää pesusientä käyttäen. Tarttumaton pinnoite tulisi sen jälkeen huoltaa pienellä määrällä ruokaöljyä – levitä sitä talouspaperilla koko sisäpinnalle.
• Paistinpannua on ehkä kuumennettu liikaa, jolloin tarttumaton pinnoite on vaurioitunut ja värjäytynyt. Pannun toistuva ylikuumentaminen heikentää tarttumatonta pinnoitetta. Paistinpannussa oleva punainen lämpöpiste (Thermo-Spot) on lämpöilmaisin ja kertoo käyttäjälle, milloin pannu on lämmennyt täydelliseen paistolämpötilaan. Kun piste muuttuu yhtenäisen punaiseksi, vakiinnuta lämpötila pienentämällä kuumennustehoa. Älä jatka pannun kuumentamista suurella teholla, muutoin pannu ja tarttumaton pinnoite kuumentuvat liikaa.
• Jos peset pannua astianpesukoneessa, pinnoita tarttumaton sisäpinta joka käyttökerran jälkeen ruokaöljyllä, jotta tarttumaton pinnoite ei kuivu ja varmistat tarttumattomuuden jatkossakin.
• Pannua on käytetty liian suurella lämmöllä tai pannulle sopimattomalla kuumennuslaitteella, minkä seurauksena pannun pohja on vääntynyt ja pyöristynyt.
• Älä myöskään koskaan laske kylmää vettä kuumalle pannulle tai upota kuumaa astiaa kylmään veteen. Äkilliset lämpötilan muutokset voivat saada metallin vääntymään, jolloin pohjasta tulee epätasainen.
Ole varovainen, kun asetat pannua kaasulevylle, sillä tukijalkojen määrä vaihtelee ja erityisesti pienet pannut saattavat vaatia ylimääräisen pannunalustan, jollaisen useimmat kaasuliesien valmistajat toimittavat lieden mukana tai jollaisen voi ostaa heiltä erikseen.
Alumiinikattilan tai -paistinpannun ulkopintaan kohdistuva, esimerkiksi putoamisesta tai kolhusta aiheutuva liiallinen voima voi muuttaa kattilan/pannun muotoa. (Kattila/paistinpannu ei muuta muotoa paistolämpötilan seurauksena.)
Ei. Tarttumattomalla Tefal-/T-fal-pinnoitteella varustetut keittoastiat eivät sisällä PFOA:ta. Riippumattomat laboratoriot tarkistavat tämän säännöllisesti ja vahvistavat, ettei valmiissa tuotteissa ole PFOA:ta. Vuodesta 2003 lähtien riippumattomat laboratoriot ovat suorittaneet säännöllisiä testejä monissa maissa (Aromalyse ja Ianesco Ranskassa, TüvSud Hongkongissa ja SGS Kiinassa). Nämä testit ovat todistaneet järjestelmällisesti, ettei tarttumattomalla Tefal-/T-fal-pinnoitteella varustetuissa tuotteissa ole PFOA:ta.
Ei, tarttumaton pinnoite pitää kiinnittää alkuperäisen valmistusprosessin yhteydessä.
Tarttumaton pinnoite kuluu hyvin harvoin pois tavallisessa kotitalouskäytössä. Asianmukainen käyttö ja hoito pitävät suorituskykyä yllä ajan saatossa. Useimmiten tarttumattoman pinnoitteen kulumisessa on merkkejä ylikuumentamisesta, naarmuttamisesta ja/tai hankaavasta puhdistamisesta.
Tefal-/T-fal on lisännyt tarttumattomiin Tefal-/T-fal-tuotteisiinsa ”Terveys ja ympäristö” (Eco) -tietoja osana laatuun sitoutumistaan. Tämä sitoumus takaa sen, että Tefal-/T-fal-pinnoitteissa ei ole PFOA:ta, lyijyä tai kadmiumia, ja sen, että tarttumattomat tuotteemme ovat vaarattomia ympäristölle ja kuluttajille. Nämä Eco-tiedot perustuvat useissa maissa toimivien riippumattomien laboratorioiden suorittamiin säännöllisiin analyyseihin (INERIS Ranskassa, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS Isossa-Britanniassa, FABES Labs Saksassa, MB Labs Kanadassa ja SGS Kiinassa). Tämä sitoumus löytyy Tefal-/T-fal-tuotemerkin verkkosivustolta sekä tarttumattomalla Tefal-/T-fal-pinnoitteella varustettujen keittoastioiden pakkauksista.
Vallalla on tällä hetkellä paljon epätietoisuutta koskien tarttumattomia pinnoitteita, jotka joskus liittyvät PFOA:han. Tarttumattomat Tefal-/T-fal-pinnoitteet valmistetaan kuitenkin PTFE:stä, joka on lyhenne sanasta/molekyylistä polytetrafluorieteeni. Julkiset terveysvirastot Euroopassa ja Yhdysvalloissa ovat todenneet kyseisen aineen vaarattomaksi. PFOA ja PTFE ovat kaksi täysin eri ainetta. Keittoastiat, joissa on tarttumaton Tefal-/T-fal-pinnoite, on valmistettu PTFE:stä, ja ne eivät sisällä PFOA:ta. Sen lisäksi Tefal/T-fal sitoutui jo yli 20 vuotta sitten olemaan käyttämättä lyijyä ja kadmiumia koko keittoastiavalikoimassaan taatakseen tuotteidensa vaarattomuuden.
PFOA on lyhenne sanasta perfluorioktaanihappo. Tefal/T-fal on sitoutunut takaamaan, että sen valmiissa tuotteissa ei ole PFOA:ta, lyijyä tai kadmiumia ja että sen tarttumattomalla Tefal-/T-fal-pinnoitteella varustetut tuotteet ovat vaarattomia ympäristölle ja kuluttajille.
Tefal-/T-fal-keittoastioidemme tarttumattomassa pinnoitteessa tai lasitteessa ei ole niin kadmiumia kuin lyijyäkään. Kaikki keittoastiamme on suunniteltu ja valmistettu ilman lyijyä tai kadmiumia yli 20 vuoden ajan. Nämä Eco-tiedot löytyvät kaikkien tarttumattomalla Tefal-/T-fal-pinnoitteilla varustettujen tuotteidemme pakkauksista.
Tarttumaton Tefal-/T-fal-pinnoite on tekninen pinnoite, joka on valmistettu polymeeristä nimeltään polytetrafluorieteeni (PTFE). PTFE on se, joka antaa keittoastialle sen tarttumattomuusominaisuutensa. Terveysviranomaiset Euroopassa ja Yhdysvalloissa (ANSES, EFSA, FDA) ovat osoittaneet, että PTFE on reagoimaton aine, joka ei siis reagoi kemiallisesti ruoan, veden tai kotitalouspuhdistustuotteiden kanssa. Se on täysin vaaratonta nieltynä. Kyseiset terveysviranomaiset ovat vahvistaneet keittoastioiden tarttumattomien PTFE-pinnoitteiden vaarattomuuden. Itse asiassa PTFE on niin turvallista, että sitä käytetään usein lääketieteessä sydämentahdistimien ja valtimoita korvaavien pienten putkien pinnoitukseen. Sitä käytetään myös kirurgisiin toimenpiteisiin vakavasta munuaissairaudesta kärsivien potilaiden hyödyksi, ja myös jotkin nivelproteesit on osittain pinnoitettu PTFE:llä.
Nopea keino tarkistaa toimiiko pannu induktioliedellä, on tehdä sille magneettitesti. Se on helppoa: Jos magneetti tarttuu pannun pohjaan, pannu toimii induktioliedellä.
Täsmällistä käyttöikää vuosina on vaikea määrittää, sillä tuotteen käyttöikään vaikuttavat sekä käyttöolot että käytön tiheys. Voit pidentää tuotteen käyttöikää varjelemalla sitä turhan korkeilta lämpötiloilta ja välttämällä laitteen käyttöä silloin, kun siihen ei ole lisätty vettä. Yleensä hyvä valmistustulos saavutetaan jo keski- tai matalalla lämpötilalla. Älä säilytä valmista ruokaa pannulla pitkään (pidempään kuin yksi vuorokausi).
Siirry verkkosivustomme ”Lisätarvikkeet”-osioon, josta löydät helposti tarvikkeita tuotteellesi.
Tietoja takuusta löytyy tämän sivuston Takuu-osiosta.