Thai-kanakeitto

Thai-kanakeitto

Keitto

  • 2

    Ruokailijoita

  • Edullinen

    Hinta

  • Helppo

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • 2 kg vapaata tai luomukanaa
  • 200 g tamarindia rikottuna paloiksi
  • 1 pala inkivääriä viipaloituna
  • 2 punaista chiliä ilman siemeniä; 1 silputtuna ja 1 ohuina viipaleina
  • 1 punasipuli kuorineen viipaloituna
  • 2 vartta sitruunaruohoa nuijittuna ja paloiteltuna
  • 1 valkosipuli puolitettuna
  • 1 iso nippu tuoretta korianteria
  • 400 ml tölkki kookosmaitoa
  • 225 g riisinuudeleita
  • Thai-kalakastiketta
  • Soijakastiketta
  • Ripaus oliiviöljyä

Valmistus

Laita kana suureen paksupohjaiseen kasariin ja lisää tamarindi, inkivääri, pilkottu chili, sipuli, sitruunaruoho ja valkosipuli.

Leikkaa korianterin varret ohuiksi viipaleiksi ja lisää ne pannuun. Säästä lehdet myöhemmäksi.

Peitä kokonaan vedellä ja paina kana pohjaan painavalla kannella tai pienemmällä pannulla, joka mahtuu kasarin sisään. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen tunnista puoleentoista tuntiin. Kun kana on kypsää, poista se kasarista ja nyhdä liha haarukalla.

Soseuta kastike ja lisää kookosmaito sekä loraus kalakastiketta.

Laita riisinuudelit kulhoon, kaada kiehuvaa vettä päälle ja anna tekeytyä 3 minuutin ajan.

Sekoita korianterinlehdet ja ohuet chiliviipaleet keskenään.

Valuta nuudelit, annostele niitä kunkin annoskulhon pohjalle ja mausta soijakastikkeella. Lisää kana nuudelien päälle ja kaada siivilöity kastike päälle. Lisää chili- ja korianteriseos päälle ja ripottele lopuksi annoksiin oliiviöljyä.