Neljän juuston gourmet-grillijuusto

Neljän juuston gourmet-grillijuusto

Pääruoka

  • 2

    Ruokailijoita

  • Edullinen

    Hinta

  • Helppo

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • 2–3 valkosipulin kynttä kuorittuna ja hienoksi silputtuna
  • Oliiviöljyä
  • 1 pieni nippu basilikaa lehdet irrotettuna ja varret hienoksi silputtuna
  • 1 tuore punainen chili
  • 2 x 400 g tölkkiä laadukkaita italialaisia luumutomaatteja
  • Merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
  • Punaviinietikkaa
  • 455 g kuivattua pastaa
  • Reilu kourallinen tuoretta parmesaaniraastetta

Valmistus

Paista valkosipuli, silputut basilikan varret ja kokonainen tuore punainen chili kevyesti pienessä määrässä oliiviöljyä. Lävistä chili kerran veitsellä, jotta se ei räjähdä paistettaessa.

Lisää tomaatit (jätä ne vielä kokonaisiksi). Mausta kevyesti merisuolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla ja anna kiehua hiljaa 30 minuutin ajan.

Poista chili ja soseuta tomaatit lusikalla. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria ja lisää sitten tilkka punaviinietikkaa antamaan makua. Lisää basilikanlehdet ja sekoita.

Kiehauta suolalla maustettua vettä kattilassa ja lisää pasta siihen. Keitä pakkauksen ohjeiden mukaisesti ja valuta.

Lisää pasta kastikkeeseen ja sekoita tasaisesti. Ripottele päälle reilusti parmesaaniraastetta ja tarjoile.