Metsäsieni-valkosipuliletut

Metsäsieni-valkosipuliletut

Pääruoka

  • 6

    Ruokailijoita

  • Edullinen

    Hinta

  • Todella helppo

    Vaikeus

  • Valmistusaika

Ainekset

  • 2 litraa kasviöljyä friteeraukseen
  • Suolaa
  • 4 x 200 g kolja- tai turskafileitä, joissa on nahka ja pystyruodot
  • 1 kupillinen puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 1 kupillinen olutta
  • 2 munaa eroteltuna – valkuaiset vispattuna ja keltuaiset taikinaan
  • 1,1 kg jauhoisia perunoita kuorittuina ja leikattuina isoiksi suikaleiksi

Valmistus

Kaada kaikki kasviöljy syvään pannuun tai friteerauskeittimeen ja kuumenna 150 asteeseen.

Kalttaa perunasuikaleita öljyssä noin 4 minuutin ajan tai kunnes ne ovat pehmenneet, mutta eivät ole vielä saaneet väriä.

Sekoita jauhot ja olut, sekoita joukkoon keltuaiset ja kääntele sitten joukkoon valkuaiset.

Nosta lämpö 170 asteeseen ja viimeistele perunat friteeraamalla ne kullanruskeiksi.

Kasta kalafileet taikinaan ja friteeraa muutaman minuutin ajan perunoiden kanssa kullanruskeiksi.

Kuivaa talouspaperiin, ripottele päälle suolaa ja tarjoile leivän ja voin, suolakurkkujen ja etikkamunien kera.