Malesialaista rendang-nautaa mausteisten ohutleipien kera

Malesialaista rendang-nautaa mausteisten ohutleipien kera

Koko ateria

  • 6

    Ruokailijoita

  • Edullinen

    Hinta

  • Vaikea

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • 12 pekonisiivua
  • 1/2 kupillista siideriviinietikkaa
  • 3 rkl rapsiöljyä
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl sinappijauhetta
  • 1 pauna pinaattia leikattuna tai revittynä pieniksi paloiksi
  • 1/2 kupillista punasipulia ohuina puoliksi leikattuina viipaleina
  • 12 kypsää erittäin pientä oliivia

Valmistus

Tässä reseptissä käytetään oikeaa pekonia, mutta hyvin vähän pekonin rasvaa.

Paista pekoni keskilämmöllä paistokasarissa rapeaksi. Kaada säännöllisesti rasvaa pois paistamisen aikana. Laita sivuun 2 ruokalusikallista rasvaa.

Taputtele paistetut pekonit kuiviksi talouspaperiin ja poista rasva käsin. Murenna tai pilko jäljelle jäänyt pekoni, josta on poistettu kaikki rasva, 2,5 cm pitkiksi paloiksi. (Jos pekoni on jo kypsennetty, poista näkyvä rasva saksilla.)

Laita pieneen kulhoon etikka, öljy, sokeri, sinappi ja sivuun laitetut 2 teelusikallista pekonirasvaa ja sekoita hyvin.

Laita pinaatti salaattikulhoon, lisää joukkoon pekoni ja sipuliviipaleet, kaada kastike päälle ja sekoita. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Koristele oliiveilla.

Saat reseptiin vaihtelua lisäämällä 200 ml kuivattuja mandariineja tölkistä, 1/2 kupillista fetajuustomuruja, kourallisen auringonkukan siemeniä tai viipaloidun kovaksi keitetyn munan ja krutonkeja.