Lohta kermaisen minttukastikkeen kera

Lohta kermaisen minttukastikkeen kera

Pääruoka

  • 4

    Ruokailijoita

  • Kallis

    Hinta

  • Keskitaso

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • 75 g voita
  • 1 rkl vaaleaa siirappia
  • 3 rkl maitoa
  • 225 g tomusokeria
  • 40 g kaakaojauhetta
  • Purkillinen suklaaströsselejä tai suklaalastuja
  • Purkillinen nonparelleja

Valmistus

Sulata rasva, siirappi ja maito miedolla lämmöllä Tefalin 18 cm kasarissa, mutta älä anna kiehua. (Pyydä aikuista auttamaan tässä.)

Poista liedeltä ja anna jäähtyä 3 minuutin ajan.

Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Lisää 2 ruokalusikallista tomusokeri-kaakaojauheseosta kasariin ja sekoita voimakkaasti puulusikalla. Vatkaa joukkoon loput tomusokerista ja kaakaojauheesta 2 ruokalusikallista kerrallaan. Muista lisätä tomusokeriseos pienissä erissä ja sekoittaa hyvin, ennen kuin lisäät uuden annoksen.

Jos lisäät liikaa kerralla, lopputuloksesta ei tule hyvä.

Jatka tomusokeriseoksen lisäämistä, kunnes seos on todella jäykkää. (Kun olet lisännyt lähes kaiken tomusokerin, joudut ehkä pyytämään aikuiselta apua, jos seos on liian jäykkää sekoitettavaksesi.) Anna jäähtyä hieman ja muotoile sitten palloiksi.

Kaada osa suklaaströsseleistä kahteen eri kulhoon. Pyörittele pallot suklaaströsseleissä tai nonparelleissa. Laita paperisiin makeisvuokiin ja anna jäähtyä jääkaapissa 2–3 tuntia. Makeiset säilyvät tiiviissä rasiassa viileässä paikassa enintään 4 päivää.