Letut

Letut

Jälkiruoka

  • 4

    Ruokailijoita

  • Halpa

    Hinta

  • Helppo

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • 2 luutonta ja nahatonta kanan rintafileetä
  • 100 g kevätsipulia viipaloituna
  • 2 tomaattia, kumpikin neljään osaan viipaloituna
  • 225 g ananaspaloja valutettuna
  • 15 ml (1 rkl) paistoöljyä
  • 15 ml (1 rkl) maissitärkkelystä
  • 42 g fariinisokeria
  • 60 ml (4 rkl) siideriviinietikkaa
  • 45 ml (3 rkl) tomaattimehua
  • 45 ml (3 rkl) ananasmehua ananaspalatölkistä
  • 5 ml (1 tl) tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 valkosipulin kynsi murskattuna
  • Hyppysellinen suolaa
  • Keitettyä valkoista riisiä lisukkeeksi

Valmistus

Leikkaa kana ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kaikki kastikeainekset. Kuumenna öljy savuamispisteeseen Tefalin paistokasarissa. Paista kanaa öljyssä, kunnes pinta on kypsynyt.

Lisää kevätsipulit, tomaatit ja ananaskuutiot ja kuumenna hyvin. Lisää kastikeseos ja sekoita. Tarvittaessa vähennä lämpöä hieman.

Kypsennä sekoittaen jatkuvasti, kunnes seos sakenee. Tarjoile keitetyn valkoisen riisin kera.