Kanadalainen pekoni-juustohampurilainen

Kanadalainen pekoni-juustohampurilainen

Pääruoka

  • 4

    Ruokailijoita

  • Edullinen

    Hinta

  • Helppo

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • 3/4 kupillista (175 ml) tuoretta tilliä silputtuna
  • 1/4 kupillinen (50 ml) vihersipulia silputtuna
  • 2 rkl (30 ml) sitruunamehua
  • 2 tl (10 ml) sitruunankuorta hienoksi raastettuna
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 3/4 tl (4 ml) sekä suolaa että pippuria, kahdeksi annokseksi jaettuna
  • 1/4 kupillinen (50 ml) oliiviöljyä
  • 1/2 kupillista (125 ml) kevyttä ranskankermaa
  • 4 lohifileetä, kukin noin 125 g

Valmistus

Laita tilli, vihersipuli, sitruunamehu, sitruunankuori, valkosipuli ja 1/2 tl (2 ml) sekä suolaa että pippuria monitoimikoneeseen. Käytä konetta, kunnes tuloksena on hienoa silppua. Pidä laite käynnissä ja ripottele öljy hitaasti joukkoon, kunnes seos on sekoittunut hyvin. Jaa seos kahteen osaan. Sekoita toinen osa ranskankermaan ja laita syrjään. Mausta lohi jäljelle jääneellä suolalla ja pippurilla. Sivele jäljelle jäänyttä tilliseosta lohifileisiin.

Valitse kalalle ja mereneläville tarkoitettu ohjelma ja paina OK. Voitele paistolevyt kevyesti paistospraylla. Kun violetti merkkivalo lakkaa vilkkumasta, laita lohifileet grilliin ja sulje kansi.

Kypsennä, kunnes merkkivalo muuttuu keltaiseksi. Tarjoile lohi syrjään laitetun ranskankermaseoksen kera.

Vinkit: Kun poistat lohen grillistä merkkivalon palaessa keltaisena, saat ravintolatason lohifileetä, jonka sisus on hieman korallinväristä ja kosteaa. Tarjoile tyylikkäällä päivällisellä lohen lisukkeina höyrytettyjä miniperunoita ja vihreitä lehteviä kasviksia, kuten lehtimangoldia tai pinaattia.