Kampasimpukat provencelaisittain

Kampasimpukat provencelaisittain

Alkupala

  • 4

    Ruokailijoita

  • Kallis

    Hinta

  • Vaikea

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • Taikinasta tulee noin kymmenen halkaisijaltaan 18 cm lettua
  • 110 g puolikarkeita vehnäjauhoja
  • Hyppysellinen suolaa
  • 2 keskikokoista munaa
  • 250 ml maitoa
  • 15 g voisulaa

Valmistus

Sekoita jauhot ja suola suuressa kulhossa. Tee kuoppa keskelle, riko siihen munat ja lisää mukaan puolet maidosta.

Vatkaa vispilällä tai puulusikalla. Lisää vähitellen loput maidosta ja voisula ja vatkaa, kunnes koostumus vastaa ruokakermaa.

Kun kaikki neste on lisätty, vatkaa tai vispaa voimakkaasti, jotta taikinaan ei jää kokkareita. Voit sekoittaa taikinan myös sähkövatkaimella tai monitoimikoneella. Kaada taikina kaatimeen, jotta sen levittäminen pannulle on helpompaa. Ennen kuin paistat ensimmäisen letun, lisää pannulle ½ tl paistoöljyä.

Öljyä tarvitsee lisätä uudelleen vasta neljännen tai viidennen letun paistamisen jälkeen. Laita Tefal Thermo-Spot-lettupannu liedelle keskilämmölle. Tefal Thermo-Spot-malliston ansiosta tiedät helposti, milloin pannu on kuuma: pannussa on lämmön tunnistava piste, joka vaihtaa väriä pannun ollessa käyttövalmis.

Kaada pannulle riittävästi taikinaa, jotta pannun pohjan peittää ohut kalvo. Käännä samalla pannua myötäpäivään ja kallista sitä kevyesti. Kun taikinan pinta alkaa kuplia ja lettu alkaa paistua, poista pannu liedeltä ja ravista sitä irrottaaksesi letun.

Paista, kunnes lettu on kullanruskea toiselta puolelta. Letun kääntäminen heittämällä onnistuu nykäisemällä lettua nopeasti eteenpäin, jotta se irtoaa, ja heittämällä sitä nopealla ranneliikkeellä ylös-, alas- ja taaksepäin. Letun pitäisi pudota pannuun paistamaton puoli alaspäin.

Jos et halua kääntää lettua heittämällä, voit kääntää sen tarttumattomalla pinnoitteella varustetulla kaavinlastalla.

Paista, kunnes toinenkin puoli on kullanruskea, ja liu'uta sitten lettu lautaselle. Tarjoile perinteiseen tapaan sitruunamehun ja tomusokerin kera. Täytteeksi käy myös mansikkakastike, banaaniviipaleet suklaakastikkeella, tonnikalavoileipätäyte sekä mansikat kermavaahdolla.