Grillatut naudan välikyljykset chimichurri-kastikkeen kera

Grillatut naudan välikyljykset chimichurri-kastikkeen kera

Pääruoka

  • 2

    Ruokailijoita

  • Kallis

    Hinta

  • Helppo

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pieni sipuli hienoksi silputtuna
  • 560 g tomaattia kuorittuna ja kuutioituna ilman siemeniä
  • 1 rkl öljyä
  • 3 rkl suolaamatonta voita
  • 20 tuoretta tai pakastettua kampasimpukkaa kuivaksi taputeltuna
  • 8 valkosipulin kynttä hienoksi silputtuna
  • 1 rkl tuoretta persiljaa hienoksi silputtuna
  • 1 rkl tuoreita leivänmuruja
  • Tuoretta persiljaa koristeluun

Valmistus

Lämmitä oliiviöljy miedolla lämmöllä tarttumattomalla paistinpannulla.

Lisää sipulisilppu ja kypsennä hitaasti kannella peitettynä viiden minuutin ajan tai kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa.

Lisää tomaatit ja kypsennä ilman kantta 20 minuutin ajan sekoittaen välillä, kunnes seos on paksua ja sosemaista.

Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää sitten voi suurella lämmöllä. Kun voi on sulanut ja tirisee, lisää kampasimpukat pannulle ja paista suurella lämmöllä 2 minuutin ajan molemmilta puolilta.

Poista kampasimpukat liedeltä ja valuta ylimääräinen öljy talouspaperimyttyihin.

Laita lämpö pois päältä, lisää valkosipuli kuumalle pannulle ja sekoita.

Lisää persilja ja leivänmurut ja sekoita hyvin.

Tarjoile asettamalla pieni kasa tomaattiseosta kunkin lautasen keskelle ja asettelemalla viisi kampasimpukkaa sen ympärille. Lisää päälle valkosipuliseosta ja tarjoile välittömästi persiljanlehdillä koristeltuna.