Fish and chips

Fish and chips

Välipala

  • 7

    Ruokailijoita

  • Edullinen

    Hinta

  • Helppo

    Vaikeus

  • Valmistusaika

  • Kypsennysaika

Ainekset

  • 1 keskikokoinen sipuli hienoksi silputtuna
  • 1 valkosipulin kynsi murskattuna
  • 15 ml öljyä
  • 450 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • 150 ml kiehuvaa vettä
  • 440 g tölkki pilkottuja tomaatteja
  • 450 g tölkki punaisia kidneypapuja
  • 15 ml (1 rkl) tomaattipyreetä
  • 15 ml (1 rkl) mietoa chilijauhetta
  • Hyppysellinen juustokuminajauhetta
  • Muutama tippa Tabascoa
  • 8 valmista tortillaa
  • 300 ml juustokastiketta
  • Valmista tai kotitekoista
  • 25 g raastettua cheshire- tai cheddarjuustoa
  • Muutama musta oliivi koristeeksi

Valmistus

Kuumenna öljy Tefalin tarttumattomassa paistokasarissa.

Kypsennä sipuli ja valkosipuli pehmeiksi.

Liuota lihaliemikuutio kiehuvaan veteen.

Sekoita joukkoon pilkotut tomaatit, punaiset kidneypavut, lihaliemi, tomaattipyree, chilijauhe, juustokumina ja Tabasco.

Anna kiehua hiljaa noin tunnin ajan, kunnes liha on mureaa.

Lusikoi reilusti chiliseosta kuhunkin tortillaan. Laita täytetyt tortillat uunia kestävään astiaan ja kaada juustokastike päälle.

Ripottele juustoraaste päälle.

Grillaa kunnes juusto on sulanut ja koristele mustilla oliiveilla.