TEFAL SECURE 5 SS

SECURE 5 SS Turvallista ruoanlaittoa

Secure 5 Neo – 4 L

 

Secure 5 Neo -painekattilan suunnittelussa on ensisijaisesti ajateltu turvallisuutta. Siinä on erityinen turvajärjestelmä, jonka ansiosta ruoanlaitto on mahdollisimman turvallista.

 

TEFAL SECURE 5 SS -PAINEKATTILA: Secure 5 Neo – tehty kestämään!

Secure 5 Neo -painekattilan suunnittelussa on ensisijaisesti ajateltu turvallisuutta.

  • Siinä on erityinen turvajärjestelmä, jonka ansiosta ruoanlaitto on mahdollisimman turvallista.
  • Tässä ruostumattomasta teräksestä valmistetussa painekattilassa on lisäksi kaksi kypsennysohjelmaa: yksi kasviksille ja toinen lihalle ja kalalle.
  • Voit siis valmistaa kaikenlaisia herkullisia ja terveellisiä aterioita, ja lopputulos on täydellinen!
  • Laitteella on 10 vuoden takuu, joten se kestää kumppaninasi keittiössä pitkään.
  • • Erittäin turvallinen automaattinen lukitus avaamiseen ja sulkemiseen.
  • • Erittäin turvallinen paineventtiilin, turvaventtiilin ja tiivisteen ansiosta.
  • • Liiallista höyrynpainetta voi hallita hallitun vapautuksen avulla.
  • • Höyrytyskorin ansiosta ruoan maku ja vitamiinit säilyvät.
  • • Ruostumattomasta teräksestä valmistettu kattila sopii kaikentyyppisille liesille (mukaan lukien induktioliedelle), ja se voidaan pestä astianpesukoneessa.
Välttämättömät
  •  Viisinkertainen turvajärjestelmä

    1. Käyttöventtiili
    2. Paineen ilmaisin
    3. Turvaventtiili
    4. Automaattinen lukitusjärjestelmä
    5. Kannen tiiviste

  •  2 cooking levels to retain the ingredients' nutritional benefits better

  •  5 safety device: safe closing, safe opening, pressure controlled valve, safety valve and gasket leakage for exceptional safety measures

  •  10 years guarantee on pot only

Lisävarusteet
Ominaisuusvertailu
Avaamis-/sulkemisjärjestelmä Liu’utettava  
Kaarijärjestelmä  
Nutricook-järjestelmä  
One-handed opening    
   
   
Kattilan materiaali Ruostumaton teräs  
Ruostumaton teräs  
Ruostumaton teräs  
Lämmönlähde INDUKTIO – KAASU – SÄHKÖ – KERAAMINEN – HALOGEENI  
INDUKTIO – KAASU – SÄHKÖ – KERAAMINEN – HALOGEENI  
INDUKTIO – KAASU – SÄHKÖ – KERAAMINEN – HALOGEENI  
Sisäpinnoite/-pinta HARJATTU RUOSTUMATON TERÄS  
HARJATTU RUOSTUMATON TERÄS  
HARJATTU RUOSTUMATON TERÄS  
Ulkopinnoite/-pinta PEILIPINTAINEN KIILLOTETTU RUOSTUMATON TERÄS  
PEILIPINTAINEN KIILLOTETTU RUOSTUMATON TERÄS  
PEILIPINTAINEN KIILLOTETTU RUOSTUMATON TERÄS  
Astian tilavuus (henkilömäärä) 2-4  
4/6  
4-6  
Kypsennysohjelmien määrä 2  
1  
4  
Älykäs ajastin    
   
   
Reseptivihko    
   
   
Kattilan kädensijojen tyyppi Kiinteä  
Kiinteä  
Kiinteä  
Höyrytyskori    
   
   
Lisäkansi EI  
EI  
EI  
Turvalaitteiden määrä 5  
5  
5  
Höyryn vapautusjärjestelmä Vakio  
Hallittu  
Pehmeä  
Paineen ilmaisin    
   
   
Voi pestä astianpesukoneessa    
   
   
Dishwasher safe details Only pot /no lid  
Except gasket and valve  
Except gasket, control module and timer  
Number of cooking programs 2  
1  
4  

Käyttöohjeita ja takuutiedot
Usein kysytyt kysymykset
Painekattilan voi avata, kun se on jäähtynyt ja kun sen sisäinen paine on laskenut (kun lukitusilmaisin tai paineilmaisin (mallista riippuen) on laskeutunut kokonaan).
Kyllä, se soveltuu siihen. Se on laadukas menetelmä esimerkiksi vihannesten kypsentämiseen: Se säilyttää vitamiinit ja ravintoaineet.
– Käytä korkeintaan 750 ml (6 lasillista) nestettä.
– Käytä höyrystyskoria; aseta se pannunalustalle tai irrota se pannun niiteistä (mallista riippuen) ja pidä huolta, ettei ruoka uppoa veteen.
Älä säilytä ruokaa painekattilassa ennen ruoanlaittoa tai sen jälkeen. Säilytä valmista ruokaa suljetussa rasiassa jääkaapissa.
Tarkista:
• kypsennysaika,
• lämmityslaitteen säätö riittävälle teholle käsittelylämpötilan saavuttamisen jälkeen,
• paineensäätöventtiilin oikea asento,
• nesteen määrä.
Kypsentäminen painekattilalla voi olla jopa 3 kertaa nopeampaa kuin perinteisellä padalla. Aloita resepteillä, jotka sait kattilasi mukana tulleessa resepti-/ohjekirjassa. Kun olet oppinut perusperiaatteet, voit soveltaa niitä muihin resepteihin. Muista sisällyttää vähintään 250 ml (2 lasillista) nestettä.
Vaihtoehtoja on kaksi:
Hidas vapautus – liikuta ohjelmavalitsinta asteittain höyryasentoon. Tätä käytetään patojen, vihannesten, lihapaistien ja kalaruokien kohdalla.
Nopea vapautus – aseta painekattila hanan alle ja laske kylmää vettä kannen metalliosan päälle. Tätä käytetään nestepitoisille ruoille, kuten keitoille, riisille, pastalle, maito- ja munavanukkaille, kakuille ja vanukassekoituksille sekä resepteille, jotka sisältävät riisiä tai pastaa tai suhteellisesti paljon nestettä. Tällä pyritään ehkäisemään nesteen suihkuaminen höyryventtiilistä höyryn mukana, kun paineensäätöventtiili vapautetaan.

Kun paineilmaisin on alhaalla, kaikki paine on vapautettu.
Käytä aina vähintään 250 ml nestettä.
Paineen puuttuminen ensimmäisten 5 minuutin aikana on normaalia. Painekattilan lämpötila kuitenkin kasvaa. Jos kattilan paine ei kuitenkaan ole kasvanut ensimmäisten 5–10 minuutin jälkeen, tarkista seuraavat:
• Kuumennus on päällä ja säädetty suurimmalle teholle.
• Kansi on suljettu oikein.
• Tiiviste on paikallaan eikä likainen tai vääntynyt.
• Säiliössä on tarpeeksi vettä: Vähintään 250 ml (2 lasillista).
• Painekytkin on asetettu oikein (mallista riippuen).
• Lukitusilmaisin tai paineilmaisin ei ole jumissa (mallista riippuen).
Katso joka tapauksessa ohjeita painekattilan käyttöohjeesta.
Käytä sopivia lämmönlähteitä. Tarkista lämmönlähteen sopivuus käyttöohjeista. Mallit, joissa on yksinoikeudellinen Diffusal-pohjamme, toimivat erinomaisesti kaikenlaisilla keittoalustoilla, mukaan lukien induktioliesi. Käytä keittolevyä, jonka halkaisija on samankokoinen tai pienempi kuin painekattilan pohja.
• Painekattila on liian täynnä.
• Kuumennus on liian suurella teholla.
• Paineensäätöventtiili, lukitusilmaisimen sokka tai turvalaite on jumissa riittämättömästä huoltamisesta johtuen ja estää normaalin käytön.
Ennen kuin avaat kattilan, varmista, että olet päästänyt ulos kaiken höyryn ja että lukitusilmaisinnasta on alhaalla. Jos olet varma, että kaikki höyry on vapautettu, ravistele tuotetta ja tarkkaile, laskeutuuko lukitusilmaisinnasta tai paineilmaisin (mallista riippuen). Jos niin ei käy, laske kattilan päälle kylmää vettä ja kokeile avata uudelleen.
Voit käyttää kattilaa suurena kasarina tai haudutuspatana. Tätä varten painekattilalle voi ostaa lasikannen.
Sillä voi valmistaa käytännössä kaikenlaista: Keittoja, kypsentää lihaa, kalaa ja vihanneksia sekä luoda myös herkullisia jälkiruokia. Reseptejä on saatavilla painekattilan reseptikirjassa ja verkkosivustolla.
• Sammuta kuumennuslaite.
• Anna painekattilan jäähtyä.
• Kun olet avannut painekattilan, tarkista, että kaikki höyry on päässyt poistumaan ja että lukitusilmaisin on oikeassa asennossa (mallista riippuen).
• Tarkista ja puhdista kaikki toimivat osat ja tarkista tiivisteen tila.
Jos ongelma jatkuu, toimita painekattila (sen kaikki osat) valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
Useimpien painekattiloiden asetus 1 vastaa vihannesten kaltaisia ruokia ja 2 liha- ja pakasteruokia.
Kypsennys alkaa, kun paineensäätöventtiili päästää höyryä tasaisesti säännönmukaisesti pihisten. Pienennä tässä kohtaa lämmitystehoa ja ala laskea reseptissä mainittua aikaa. Nutricook-mallin toinen merkkiääni kehottaa pienentämään lämmitystehoa, jotta kypsentäminen voidaan viimeistellä hellävaraisella höyryllä.
Paineen kasvamisessa kestää kauemmin, mutta kypsennysaika pysyy samana (paineventtiilin toiminnan alkamisesta laskien).
Kori on pakollinen höyrykeittämisessä. Tavallisen keittämisen kohdalla voit valita, haluatko käyttää sitä vai et.
Jos kypsennät suoraan kattilassa, lisää nestettä aina vähimmäismäärä tai vähintään 2 lasillista (250 ml).
Jos höyrykeität, kaada kattilan pohjalle 750 ml vettä.
Enimmäistäyttö: Älä täytä painekattilasta enempää kuin 2/3 sen korkeudesta.
Varoitus: Jos painekattilaa on kuumennettu ilman nestettä, toimita se tarkistettavaksi valtuutettuun huoltopisteeseen.
Kaikkien osien kunnolliseen puhdistamiseen riittää lämmin astianpesuainevesi. Ruostumattoman teräskattilan voi pestä astianpesukoneessa. Tiiviste, paineensäätöventtiili ja turvalaitteet tulisi puhdistaa ja tarkistaa erikseen joka käyttökerran jälkeen. Näin varmistetaan, että painekattila toimii turvallisesti myös seuraavalla kerralla. Myös kannen voi pestä astianpesukoneessa, kunhan siitä irrottaa ensin ohjauspaneelin ja tiivisteen (mallista riippuen). Älä pese alumiinipainekattilaa astianpesukoneessa.
Alumiinimallit: Toista ”ensimmäisen käyttökerran” toimenpiteet ruokasoodalla (katso käyttöohjeet). Ruostumaton teräs -mallit: Puhdista kattila hankaustyynyllä ja erityisellä ruostumattoman teräksen puhdistusaineella. Älä käytä koskaan valkaisuainetta.
Tiiviste tulee vaihtaa kerran vuodessa. Jos painekattilan paine ei nouse tarvittavalle tasolle ja kansi päästää höyryä, tarkista, että tiiviste on kunnolla paikoillaan.
• Puristinmallien tiivisteen vaihto (painekattila ”authentique” tai ”Actua”):
Irrota vanha tiiviste ja varmista, että sen ura on puhdas. Asenna uusi tiiviste painamalla se sormilla sille varattuun tilaan. Älä käytä muita välineitä, jotta tiiviste ei vaurioituisi.

• Muiden mallien tiivisteen vaihto:
Poista vanha tiiviste ja asenna tilalle uusi.
189-1
189-2
Käännä kansi ylösalaisin kattilan suulle. Käännä kahvat alas, jos malli sen sallii.
Kyllä, suosittelemme puhdistamaan kannen tiivisteen (ja irrotettavan tiivisteen sisältävissä malleissa myös sen uran) jokaisen kypsennyskerran jälkeen pesusienellä ja astianpesuaineella.
Huomioi irrotettavaa tiivistettä takaisin asetettaessa: Varmista, että teksti ”lid side” (kannen puoli) tulee kantta vasten.
Älä koskaan pese ajastinta astianpesukoneessa tai juoksevan veden alla, koska se ei ole vesitiivis.
Älä koskaan käytä liuottimia.
Käytä ainoastaan puhdasta, kuivaa liinaa.
Tarkista, että tiiviste on paikoillaan kannen sisällä.
Varmista, että turvavarsi tai paineilmaisin on oikeassa asennossa. Irrota ja aseta takaisin tarvittaessa.
Kansi voi kääntyä ennen paineen nousun alkamista. Siitä ei ole mitään haittaa.
Ne ovat torx-ruuveja. Niiden kannassa on ura, johon sopii talttapäinen ruuvimeisseli. Jos siis kahva löystyy tai pitää vaihtaa, sen voi kiristää tai irrottaa talttapäisellä ruuvimeisselillä. Torx-meisseleitä myydään useimmissa tavarataloissa ja rautakaupoissa.
Tarkista, ettei kahvassa ole pullistumia, halkeamia tai muitakaan vaurioita. Jos vaurioita ei ole, kiristä ruuvit talttapäisellä meisselillä. Jos havaitset vaurion, kahva pitää vaihtaa.
Kun sekä proteiinia että hiilihydraattia sisältävää ruokaa, kuten riisiä, kypsennetään korkeissa lämpötiloissa, aminohapot ja sokerit erkaantuvat ja muuttavat värin harmaaksi. Tällä ei ole vaikutusta ruoan makuun tai turvallisuuteen.
Täplät ja jäljet ovat kattilan pinnalle kertyneitä juomavedessä luontaisesti esiintyviä mineraaleja, kuten kalsium, pii, magnesium ja rauta. Niistä ei aiheudu vaaraa.
Tarkista seuraavat asiat:
• Laskitko lämmitystehoa, kun höyryventtiili alkoi vapauttaa höyryä yhtäjaksoisesti tasaista viheltävää ääntä päästäen?
• Vapautitko höyryn kypsennysajan päätyttyä?
Jos annat painekattilan vapauttaa höyryn purkamatta painetta, ruoka jatkaa kypsymistä, koska laite on yhä paineistettu.
Kun kypsennysaika on päättynyt, sinun tulee sammuttaa liesi ja vapauttaa höyry.
Kypsennysaika riippuu määristä, raaka-aineiden koosta ja omista makumieltymyksistäsi.
Tämä on normaalia muutaman ensimmäisen minuutin aikana.
Jos tilanne jatkuu samana, valitse höyrynpäästöohjelma ja odota paineilmaisimen laskeutumista ennen kuin avaat painekattilan.
Puhdista käyttöventtiili ja höyrynpoistoaukko hanan alla. Tarkista myös, että turvaventtiilin läppä liikkuu.
• Täytä kattila: Vähintään 250 ml nestettä, enintään 2/3 sen korkeudesta tai ehkä vähemmänkin (ruoan tyypistä ja reseptistä riippuen).
• Sulje painekattila: Kaikki painekattilamme on suunniteltu niin, että jos niitä ei suljeta kunnolla, paine ei voi nousta.
• Kypsentäminen: Painekattila tulee asettaa lämmityslaitteelle, joka on säädetty suurimmalle teholle. Se lämpenee muutamassa minuutissa yli 100 C:een (110–120 C:een paineensäätöventtiilin tyypistä ja asennosta riippuen). Paineensäätöventtiili päästää höyryä ulos: Lämmitys tulisi silloin lopettaa ja kypsennysaika laskea. Tällainen kypsennystapa voi säästää energiaa jopa 70 % perinteiseen keittämiseen verrattuna.
• Kypsennyksen lopettaminen, paineen vapauttaminen: Kun kypsennysaika on kulunut, lämmityslaite on sammutettava ja kaikki höyry poistettava asettamalla paineensäätöventtiili höyrynvapautusasentoon. Painekattilan voi sen jälkeen avata. Höyryn poistamista voi nopeuttaa asettamalla painekattila juoksevan kylmän veden alle.
Jos höyryä pääsee vuotamaan kannen alta, varmista seuraavat:
• Kansi on suljettu oikein; kannen tiiviste on oikein paikallaan.
• Tiiviste ei ole likainen. Jos tiiviste on likainen, puhdista se.
• Tiiviste on hyvässä kunnossa – muista vaihtaa se vuosittain.
• Sopiiko tiiviste yhä paikalleen?
• Authentique-mallit: Kiristyykö kansi tarpeeksi?
• Onko kansi vaurioitunut tai taipunut?
• Ovatko kansi, turvaventtiili ja paineensäädin puhtaita?
• Tarkista, ettei painekattilan reuna ole vaurioitunut.
Painekattilassa on useita käyttöturvallisuuden takaavia järjestelmiä.
• Turvallinen sulkemisjärjestelmä (mallista riippuen): Painekattila on varustettu turvajärjestelmällä, joka estää paineen kasvamisen, jos kansi ei ole täysin tai asianmukaisesti suljettu. Jos kantta ei ole asetettu oikein, turvajärjestelmä estää lukitusilmaisinnastaa nousemasta ja siten painetta kasvamasta.
• Turvallinen avaamisjärjestelmä (mallista riippuen): Jos painekattilassa on painetta, lukitusilmaisinnasta on ylhäällä ja estää kannen avaamisen. Nastan laskeutuminen edellyttää paineen vapauttamista, ja vasta sen jälkeen painekattilan kansi on mahdollista avata. Tarkista lukitusilmaisinnastan tai paineilmaisimen (mallista riippuen) asento. Sen on oltava alhaalla, jotta kannen voi avata.
• Suoja ylipaineelta: Jos höyrynpoistoaukko tukkeutuu kypsentämisen aikana, ylipaineturvajärjestelmät alkavat toimia:
1) Ensimmäinen vaihe: Turvaventtiili vapauttaa paineen.
2) Toinen vaihe: Tiiviste päästää painetta kannen ja kattilan välistä.
3) Kolmas vaihe (mallista riippuen): Lukitusilmaisinnasta nousee kahvan yläpuolelle ja vapauttaa painetta pystysuunnassa. Jotta painekattilan voi avata sen jälkeen kun se on jäähtynyt kokonaan, lukitusilmaisinnastan on oltava alhaalla.
Toimita se valtuutetun huoltoliikkeen tarkistettavaksi.
Liedellä kuumennetun painekattilan lämpötila on kanalle tarkoitetussa symbolissa noin 118 °C ja vihanneksille tarkoitetussa symbolissa noin 111 °C.
Painekattilat kypsentävät lihaa 0,9 baarin (13 psi) ja vihanneksia 0,55 baarin (8 psi) paineessa.
Vain ilman kantta, erityisesti ruoan ruskistamiseen ensin.
Kypsennys alkaa, kun paineensäätöventtiili päästää höyryä tasaisesti ja säännöllisesti pihisten. Pienennä tässä kohtaa lämmitystehoa ja ala laskea reseptissä mainittua aikaa.
Käännä kansi ylösalaisin kattilan suulle, niin tiiviste säilyy käyttökelpoisena pidempään.
• Tarkista, että kattilassa on vähintään 250 ml nestettä.
• Tarkista, että tiiviste on kunnolla paikallaan. Joidenkin mallien kannen sisäpuolella on tappi, joka sopii tiivisteessä olevaan reikään. Jos tappi ja reikä eivät ole kohdakkain, paine ei pääse kasvamaan.
• Tiiviste voi olla likainen tai se on vääntynyt ja pitää vaihtaa. Tiiviste tulisi vaihtaa kerran vuodessa.
• Varmista, että paineensäätöventtiili on tyhjä eikä tukkeunut ruoantähteistä.
• Varmista, että kattilan reuna on hyvässä kunnossa ja ettei kattila ole vääntynyt.
• Paineensäätöventtiiliä ei ole asetettu oikein tai säädin ei ole asennossa 1 tai 2 (mallista riippuen). Katso ohjekirjasesta mallisi kohdalla käytettävä menetelmä.
• Lämmitysteho on liian pieni. Käytä aina suurta tehoa kattilan paineen kasvattamiseen. Kun paine on kasvanut riittäväksi eli höyryn virtaus on voimakasta, vakiinnuta tasainen virtaus pienentämällä tehoa ja ala ottaa aikaa tästä kohtaa. Kaikki reseptit edellyttävät lämmitystehon laskemista, kun paine on kasvanut riittäväksi.
• Lukitusilmaisin on jumissa. Kyse on lukitusilmaisinnastasta tai paineilmaisimesta (mallista riippuen), joka kohoaa, kun paine kattilan sisällä kasvaa, ja laskeutuu, kun se purkautuu. Jos se ei kohoa, se pitää ehkä puhdistaa. Katso käyttöohjeesta mallisi puhdistusohjeet.
• Varmista, että olet kiinnittänyt kannen oikein.
Sitä käytetään kuljetuksessa ehkäisemään kannen ja tiivisteen tarttumista. Se ei ole vaarallista, mutta jos haluat, voit pestä sen pois ennen käyttöä.
Painekattila on suunniteltu kestämään ja mukautumaan perhekoon muutoksiin.
Suositellut litratilavuudet:
• 1–4 hengelle: 3–4,5 L
• 4–6 hengelle: 6 L
• 6–8 hengelle: 7,5–8 L
• 7–10 hengelle: 10 L
Se johtuu siitä, että paineella kypsentäminen on paljon perinteistä keittämistä nopeampaa.
Kypsentämisaikoja tulee siksi noudattaa tarkasti, jotta tuloksista tulisi mieluisia.
Joissain malleissa on erityisiä ohjelmia lihalle ja vihanneksille, tarkoituksena optimoida ruoanvalmistus.
Painekattilalla voi keittää (ruoka upotetaan veteen korissa tai ilman) tai höyrystää (ruoka asetetaan koriin veden ylärajamerkin yläpuolelle).
Sitä voi käyttää myös esikeittämiseen tai ruskistamiseen ennen paineella kypsentämistä ja jopa hauduttamiseen kannen alla ilman painetta.
Ei, ajastin on suunniteltu yhteen käyttötarkoitukseen.
Se hallinnoi kahta kypsentämisvaihetta, paineella tapahtuvaa ja hellävaraista. Se tulee siis jättää paikalleen kanteen.
Siirry verkkosivustomme ”Lisätarvikkeet”-osioon, josta löydät helposti tarvikkeita tuotteellesi.
Tietoja takuusta löytyy tämän sivuston Takuu-osiosta.