TEFAL TEFAL Ceramic Control White

TEFAL Ceramic Control White Herkullisen rapea lopputulos joka päiväErittäin kestävä keraaminen pinnoite kestää sekoittamista, vispaamista, ruskistamista ja paistamista – ja lopputulos on herkullisen rapea

Tefal Ceramic Control -pannussa on keraaminen pinnoite, jonka ansiosta saat lihalle ja kalalle täydellisen rapean pinnan. Keraaminen pinnoite sopii täydellisesti ruskistamiseen ja paistamiseen ja kestää kovempaakin käyttöä.

Ceramic Control – ohjat ovat sinun käsissäsi!

Ceramic Control on ensimmäinen keraamisella pinnoitteella varustettu paistinpannu, jossa on lämpötilan tunnistin.

 • Sen ansiosta ruoasta tulee maukasta joka kerta!
 • Nyt voit ottaa ohjat käsiisi keittiössä!

Kovaan pintaan tarvitsee lisätä vain vähän rasvaa: tuloksena on rapeita ja maukkaita aterioita.

 • Keraaminen pinnoite on erittäin kestävä, joten pannun käyttöikä on todella pitkä.
 • Sopii kaikille liesille.
 • Paistinpannut kaatoreunoilla
 • Ceramic Control White -sarjan tuotteet
 • 21 cm paistinpannu
 • 24 cm paistinpannu
 • 28 cm paistinpannu
 • 28 cm wokkipannu
 • 24 cm paistokasari
Välttämättömät
 • ceramic control pictogram-1.png

  CERAMIC CONTROL: vankka ja erittäin kestävä pinta

  Naarmunkestävä kova keraaminen kerros Helppo puhdistaa paksun pintakerroksen ansiosta

 • Thermo-Spot®

  Thermo-Spot® (vain pannuissa) muuttuu kokonaan punaiseksi, kun paistinpannun lämpötila on optimaalinen ruskistamiseen. Tämä takaa ruoan täydellisen koostumuksen täydellisen värin täydellisen maun ja voit valmistaa herkullisia ja maukkaita aterioita joka päivä.

 • ceramic control pictogram-3.png

  Keraaminen ulkopinnoite

  Tavallista kestävämpi ja helposti puhdistettava pinta

 • Worlds first - Thermo-Spot.png

  Lieden yhteensopivuus

  Sopii kaikentyyppisille liesille, mukaan lukien induktioliedelle

 • default

  Tefal: ruoanlaittoa terveellisesti ja ympäristöystävällisesti

  Täysin turvallinen keraaminen pinnoite

Ominaisuudet
Materiaali ALUMIINI  
Lämmönlähde INDUKTIO – KAASU – SÄHKÖ – KERAAMINEN – HALOGEENI  
Uuninkestävä KYLLÄ, ENINTÄÄN 175 °C  
Sisäpinnoite/-pinta KERAAMINEN PINNOITE (sol-gel-teknologia)  
Ulkopinnoite/-pinta KERAAMINEN PINNOITE (sol-gel-teknologia)  
Pohjan tyyppi INDUKTIOTEKNOLOGIA  
Kaatoreuna KYLLÄ  

Usein kysytyt kysymykset
Tarttumattomat tuotteet on suunniteltu nimenomaan ehkäisemään ruoan tarttumista. Paistinpannua ja kasaria on kuitenkin hoidettava asianmukaisesti. Noudata seuraavia vinkkejä: Voitele paistinpannu/kasari kevyesti ennen ensimmäistä käyttökertaa ja pese ja kuivaa se käytön jälkeen. Toista käsittely ajoittain, jos peset paistinpannua/kasaria säännöllisesti astianpesukoneessa. Myös ylikuumentamista ja naarmuja on vältettävä, erityisesti metallivälineiden (lastojen, kauhojen) käytöstä ja/tai karhunkielellä pesemisestä syntyviä naarmuja.
Ainoastaan Ingenio-valikoiman paistinpannuja, kasareita ja ruskistuspannuja voi käyttää uunissa, koska niissä on irrotettava kahva (varmista, että irrotettava kahva on irrotettu). Välineitä ei tule käyttää mikroaalto- tai kiertoilmauunissa.
• Pese paistinpannu kuumassa vedessä ja tiskiaineella ruoantähteet poistaen. Kuivaa pannu ja hiero sen tarttumattomalle pinnoitteelle hieman öljyä ennen ensimmäistä käyttökertaa. Poista ylimääräinen öljy.
• Pese ja kuivaa keittiövälineet aina käytön jälkeen.
Paistinpannut: Lämpötilaan 140–195 °C
Kreppipannut: Lämpötilaan 165–240 °C
Nämä lämpötilat ovat optimaalisia ruoan paistamiseen ja ruskistamiseen. Tämä väri-ilmaisin auttaa valmistamaan ruokaa terveellisemmin ja ihanteellisessa lämpötilassa.
Tarkista tuotteen pakkauksessa tai käyttöohjeissa olevat käyttösuositukset. Joidenkin valikoimien kohdalla voi käyttää tiettyjä metallivälineitä, poikkeuksena veitset ja vispilät. On kuitenkin hyvin suositeltavaa olla käyttämättä metallia, jotta paistinpannut ja kasarit voisivat palvella käytössä mahdollisimman pitkään. Käytä mieluummin muovisia tai puisia välineitä.
Keraamisen pinnoitteen tarttumattomuusominaisuudet ovat paljon suppeammat niin suorituskyvyn kuin keston osalta perinteiseen (PTFE-) pinnoitteeseen verrattuna. Suosittelemme käyttämään ruoanlaitossa enemmän rasvaa sekä pesemään voimakkaammin hieman suuremmalla määrällä pesuainetta. Jos ruokaa on tarttunut kiinni, kannattaa jättää astia likoamaan tiskiveteen, jossa voi olla myös hieman valkoviinietikkaa.
Keraaminen pohja värjäytyy ajan myötä niin, ettei jälkiä ole mahdollista poistaa. Tahrat eivät kuitenkaan heikennä astian käyttökelpoisuutta millään tavalla, eivätkä ole terveydelle lainkaan vaaraksi.
• Käytä muovisia tai puisia välineitä. Joidenkin tuotesarjojen kohdalla voi käyttää tiettyjä metallivälineitä, poikkeuksena veitset ja vispilät (tarkista tuotteen pakkauksessa tai käyttöohjeissa olevat käyttösuositukset).
• Vältä leikkaamista suoraan pannussa.
• Älä naarmuta tarttumatonta pintaa. Pienet jäljet tai hiertymät pinnassa ovat normaaleja eivätkä vaikuta astian toimintaan.
• Älä anna pannun kiehua kuivaksi ruoanlaiton jälkeen äläkä jätä tyhjää pannua kuumalle levylle.
• Valitse aina kooltaan sopiva sähkölevy tai säädä kaasulevyn liekkiä niin, että se koskettaa vain pannun pohjaa eikä nouse sivuille.
• Älä koskaan jätä pannua valvomatta ruoanlaiton aikana.
• Anna pannun jäähtyä ennen puhdistamista.
Pannu vääntyy, jos se kokee lämpöshokin (ylikuumennettu tyhjä pannu, kuuma pannu kosketuksissa kylmän veden kanssa tai laskettuna kylmälle alustalle jne.).
Anna pannun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen sen puhdistamista.
Vääntynyt pannu paistaa kehnosti.
Pannuja EI KOSKAAN tule käyttää mikroaaltouunissa.
Sarjasta riippuen (tarkista pakkaus) voit käyttää useimpia metallivälineitä, paitsi veitsiä, haarukoita ja vispilöitä. Ole joka tapauksessa varovainen aina kun käytät metallivälinettä. Vältä teräväreunaisten välineiden käyttöä ja leikkaamista suoraan pannussa. Älä tökkää tai paina välineellä tarttumattomaan pinnoitteeseen.
Kyllä. Korkea lämpötila voi johtaa ruoan palamiseen, tahroihin ja pannun vääntymiseen. Sen lisäksi ylikuumentaminen voi heikentää tarttumattoman pinnoitteen toimintaa. Kohtuullinen lämpötila riittää ruoanlaittoon, koska alumiini lämpenee tasaisesti. Pannun kuumentaminen korkeaan lämpötilaan tyhjänä voi vaurioittaa sitä.
Ei. Ruoanlaitto korkeassa lämpötilassa ei nopeuta valmistumista merkittävästi eikä varsinkaan paranna ruoan laatua, joten on hyvin suositeltavaa laittaa ruokaa keskikorkeassa lämpötilassa. Lisäsyy tälle suositukselle on se, että korkea lämpötila voi vaurioittaa tarttumatonta pinnoitetta.
Paistettaessa ja grillattaessa on suositeltavaa käyttää hieman öljyä jotta pinnoite kestäisi kauemmin. Keittämisessä tai hauduttamisessa ei tarvita öljyä.
Pannu tarttumattomalla pinnalla:
Käsinpesu saippuavedessä riittää.
Pannu on puhdistettava jokaisen käyttökerran jälkeen pinnalle jäävän rasvakerroksen poistamiseksi. Jos pannu ainoastaan pyyhitään paperipyyhkeellä tai huuhdellaan vedellä, kerros ei irtoa kunnolla ja voi paistua pannun seuraavan käytön yhteydessä tahraten pannun.
Pannuja, joissa on tarttumaton pinta, ei saa puhdistaa hankausjauheella tai karhunkielellä. Nailonsieni on ihanteellinen sekä pannun ulko- että sisäpinnan puhdistamiseen.

Keraaminen pannu:
Suosittelemme pesemään keraamisen pannun käsin käyttämällä vettä ja mietoa pesuainetta. Näin saat parhaan pesutuloksen.
Jos pannu ei ole tarpeeksi puhdas tavallisen pesun jälkeen, pannulle voi pirskottaa etikkaa ja vettä jonka jälkeen pannu kuumennetaan. Etikan ja veden sekoitus puhdistaa pannun kypsentämällä. Pese pannu hyvin tämän jälkeen, kuivaa se ja hankaa siihen hieman öljyä, esimerkiksi auringonkukkaöljyä. Ja pannu on kuin uusi.
Upota pannu kuumaan veteen ja käytä tehokasta rasvaa poistavaa astianpesuainetta sitkeän lian puhdistamiseksi. Seuraavaksi voit tarvittaessa puhdistaa pannun muovisella karhunkielellä ja nestemäisellä hankaavalla pesuaineella.

Eloksoitu pannu:
Pannusi käyttöiän pidentämiseksi suosittelemme käsinpesua hankaamattomalla sienellä.
Ulkoinen pinnoite suojaa keittoastioita konepesun haitallisilta vaikutuksilta. Tästä syystä on tärkeää olla vaurioittamatta pinnoitetta, ja suosittelemme välttämään karhunkielten käyttöä (Scotch Brite).
Tiskikoneessa pestäessä on suositeltavaa käyttää helliä pesuaineita, kuten nesteitä tai geelejä.
Lisäksi liiallista tiskikoneen käyttöä ei suositella.
Käsinpesu ilman karhunkieltä pidentää pannun käyttöikää.
Jotkut osat kestävät konepesua, toiset eivät. (Katso alla olevaa jaottelua.) Jos osa kestää konepesua, käytä neutraalia pesuainetta. Joitakin astianpesukoneita ei välttämättä ole suunniteltu kattiloiden/paistinpannujen pesemiseen, joten tarkista asia vielä astianpesukoneesi käyttöohjeesta ennen pesua.
Kestääkö konepesua:
Kattila-/paistinpannuosa: KYLLÄ
Erikoiskahva: KYLLÄ
Keitto-/paistokansi (pois lukien magneettinen nuppi): KYLLÄ
Irrotettava magneettinen kansinuppi: EI (se voi ruostua)
Ilmatiivis säilytyskansi: EI (se voi muuttaa muotoa)
Suosittelemme pannun pesemistä käsin hankaamattomalla pesusienellä, jotta se kestäisi käytössä mahdollisimman pitkään. Konepesu: Suosittelemme hellävaraisia pesuaineita, kuten nestettä tai geeliä.
Kahvat ja nupit voivat löystyä ajan myötä jatkuvan lämpenemisen ja jäähtymisen seurauksena. Jos näin käy, kiristä osa varovasti sopivalla ruuvimeisselillä, mutta älä kiristä liikaa.
• Pannulle on ehkä kertynyt ruokajäämiä, jotka ovat mahdollisesti alun perin seurausta ruoasta, jonka on annettu paistua pannulla liikaa. Jäämien poistaminen onnistuu yleensä täyttämällä pannu vedellä ja astianpesuaineella ja jättämällä likoamaan yön yli. Liottamisen jälkeen pannua tulisi hieroa hellävaraisesti pehmeää pesusientä käyttäen. Tarttumaton pinnoite tulisi sen jälkeen huoltaa pienellä määrällä ruokaöljyä – levitä sitä talouspaperilla koko sisäpinnalle.
• Paistinpannua on ehkä kuumennettu liikaa, jolloin tarttumaton pinnoite on vaurioitunut ja värjäytynyt. Pannun toistuva ylikuumentaminen heikentää tarttumatonta pinnoitetta. Paistinpannussa oleva punainen lämpöpiste (Thermo-Spot) on lämpöilmaisin ja kertoo käyttäjälle, milloin pannu on lämmennyt täydelliseen paistolämpötilaan. Kun piste muuttuu yhtenäisen punaiseksi, vakiinnuta lämpötila pienentämällä kuumennustehoa. Älä jatka pannun kuumentamista suurella teholla, muutoin pannu ja tarttumaton pinnoite kuumentuvat liikaa.
• Jos peset pannua astianpesukoneessa, pinnoita tarttumaton sisäpinta joka käyttökerran jälkeen ruokaöljyllä, jotta tarttumaton pinnoite ei kuivu ja varmistat tarttumattomuuden jatkossakin.
• Pannua on käytetty liian suurella lämmöllä tai pannulle sopimattomalla kuumennuslaitteella, minkä seurauksena pannun pohja on vääntynyt ja pyöristynyt.
• Älä myöskään koskaan laske kylmää vettä kuumalle pannulle tai upota kuumaa astiaa kylmään veteen. Äkilliset lämpötilan muutokset voivat saada metallin vääntymään, jolloin pohjasta tulee epätasainen.
Ole varovainen, kun asetat pannua kaasulevylle, sillä tukijalkojen määrä vaihtelee ja erityisesti pienet pannut saattavat vaatia ylimääräisen pannunalustan, jollaisen useimmat kaasuliesien valmistajat toimittavat lieden mukana tai jollaisen voi ostaa heiltä erikseen.
Alumiinikattilan tai -paistinpannun ulkopintaan kohdistuva, esimerkiksi putoamisesta tai kolhusta aiheutuva liiallinen voima voi muuttaa kattilan/pannun muotoa. (Kattila/paistinpannu ei muuta muotoa paistolämpötilan seurauksena.)
Pinnoitteemme ovat tunnettuja siitä, etteivät ne heikkene tavallisessa käytössä. Jos Tefal-/T-fal-paistinpannuja ja -kasareita ei käytetä oikein ja pinnoitetta niellään tahattomasti, terveysvaaraa ei ole, koska pinnoite ei ole myrkyllistä. Pinnoitepalat kulkeutuvat elimistön läpi imeytymättä, kuten ruoan sisältämä kuitu. Itse asiassa tarttumaton pinnoite on niin turvallista, että sitä käytetään lääketieteessä usein sydämentahdistimien ja valtimoita korvaavien pienten putkien pinnoitukseen.
Kaikki tarttumattomat pinnoitteet sisältävät PTFE:tä eli polytetrafluorieteeniä (teflon), joka on muovipolymeeri. Se on liukas ainesosa, joka koostuu tetrafluorieteenimolekyyleistä, jotka sisältävät ainoastaan hiiltä ja fluoria. Tarttumaton pinnoite ei reagoi happoihin tai emäksiin ja pysyy vakaana ruokaa valmistettaessa. Ranskan, Euroopan ja Yhdysvaltain terveysviranomaiset ovat hyväksyneet tarttumattomien PTFE-pinnoitteiden käytön keittiövälineissä. Se on itse asiassa aine, joka ei reagoi kemiallisesti kosketuksessa ruoan, veden tai puhdistusaineiden kanssa. Jos sitä päätyy ruokaan, se on täysin harmitonta elimistölle. Se kulkeutuu elimistön läpi imeytymättä, kuten ruoan sisältämä kuitu. Itse asiassa tarttumaton pinnoite on terveydelle niin turvallista, että sitä käytetään lääketieteessä usein sydämentahdistimien ja valtimoita korvaavien pienten putkien pinnoitukseen.
Ei. Tarttumattomalla Tefal-/T-fal-pinnoitteella varustetut keittoastiat eivät sisällä PFOA:ta. Riippumattomat laboratoriot tarkistavat tämän säännöllisesti ja vahvistavat, ettei valmiissa tuotteissa ole PFOA:ta. Vuodesta 2003 lähtien riippumattomat laboratoriot ovat suorittaneet säännöllisiä testejä monissa maissa (INERIS Ranskassa, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS Iso-Britanniassa, FABES Labs Saksassa, MB Labs Kanadassa ja SGS Kiinassa). Nämä testit ovat todistaneet järjestelmällisesti, ettei tarttumattomalla Tefal-/T-fal-pinnoitteella varustetuissa tuotteissa ole PFOA:ta.
Ei, tarttumaton pinnoite pitää kiinnittää alkuperäisen valmistusprosessin yhteydessä.
Tarttumaton pinnoite kuluu hyvin harvoin pois tavallisessa kotitalouskäytössä. Asianmukainen käyttö ja hoito pitävät suorituskykyä yllä ajan saatossa. Useimmiten tarttumattoman pinnoitteen kulumisessa on merkkejä ylikuumentamisesta, naarmuttamisesta ja/tai hankaavasta puhdistamisesta. Ylikuumentaminen voi aiheuttaa pannun pinnan kuivumista ja hilseilyä. Tämäntyyppinen vaurio ei kuulu takuun piiriin. Jos käytät toisinaan korkeita lämpötiloja tai olet ylikuumentanut pannun, sille on suositeltavaa tehdä rasvapoltto useammin.
SEB-konserni on lisännyt tarttumattomiin Tefal-/T-fal-tuotteisiinsa ”Terveys ja ympäristö” (Eco) -tietoja osana laatuun sitoutumistaan. Tämä sitoumus takaa sen, että Tefal-/T-fal-pinnoitteissa ei ole PFOA:ta, lyijyä tai kadmiumia, ja sen, että tarttumattomat tuotteemme ovat vaarattomia ympäristölle ja kuluttajille. Nämä Eco-tiedot perustuvat useissa maissa toimivien riippumattomien laboratorioiden suorittamiin säännöllisiin analyyseihin (INERIS Ranskassa, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS Isossa-Britanniassa, FABES Labs Saksassa, MB Labs Kanadassa ja SGS Kiinassa) (linkki laboratorioiden sivustoille). Tämä sitoumus löytyy Tefal-/T-fal-tuotemerkin verkkosivustolta sekä tarttumattomalla Tefal-/T-fal-pinnoitteella varustettujen keittoastioiden pakkauksista.
Vallalla on tällä hetkellä paljon epätietoisuutta koskien tarttumattomia pinnoitteita, jotka joskus liittyvät PFOA:han. Tarttumattomat Tefal-/T-fal-pinnoitteet valmistetaan kuitenkin PTFE:stä, joka on lyhenne sanasta/molekyylistä polytetrafluorieteeni. Julkiset terveysvirastot Euroopassa ja Yhdysvalloissa ovat todenneet kyseisen aineen vaarattomaksi. PFOA ja PTFE ovat kaksi täysin eri ainetta. Keittoastiat, joissa on tarttumaton Tefal-/T-fal-pinnoite, on valmistettu PTFE:stä, ja ne eivät sisällä PFOA:ta. Sen lisäksi Tefal/T-fal sitoutui jo yli 20 vuotta sitten olemaan käyttämättä lyijyä ja kadmiumia koko keittoastiavalikoimassaan taatakseen tuotteidensa vaarattomuuden. Tämä sitoumus on esitetty SEB-konsernin määrittämissä Eco-tiedoissa.
PFOA on lyhenne sanasta perfluorioktaanihappo. PFOA:ta käytetään monien tuotteiden valmistusprosessissa, esimerkkeinä tarttumattomat pinnoitteet, yhteensopivat mikroaaltouunipakkaukset, jotkin tekstiilit, tahroja hylkivät matot ja rasvaa hylkivät pitsalaatikot. Tefal/T-fal on sitoutunut takaamaan, että sen valmiissa tuotteissa ei ole PFOA:ta, lyijyä tai kadmiumia ja että sen tarttumattomalla Tefal-/T-fal-pinnoitteella varustetut tuotteet ovat vaarattomia ympäristölle ja kuluttajille.
Tefal-/T-fal-keittoastioidemme tarttumattomassa pinnoitteessa tai lasitteessa ei ole niin kadmiumia kuin lyijyäkään. Havaitsimme, että nämä haitalliset aineet voivat irrota tuotteesta, kun sitä pestään astianpesukoneessa, ja tarttua muihin välineisiin astianpesukoneessa. Näiden välineiden käyttö ruokaillessa tai ruoanlaitossa johtaa kadmiumin tai lyijyn nielemiseen, ja nämä metallit jäävät sitten elimistöön. Tästä syystä kaikki keittoastiamme on suunniteltu ja valmistettu ilman lyijyä tai kadmiumia yli 20 vuoden ajan. Nämä Eco-tiedot löytyvät kaikkien tarttumattomalla Tefal-/T-fal-pinnoitteilla varustettujen tuotteidemme pakkauksista.
Tarttumaton Tefal-/T-fal-pinnoite on tekninen pinnoite, joka on valmistettu polymeeristä nimeltään polytetrafluorieteeni (PTFE). PTFE on se, joka antaa keittoastialle sen tarttumattomuusominaisuutensa. Terveysviranomaiset Euroopassa ja Yhdysvalloissa ovat osoittaneet, että PTFE on reagoimaton aine, joka ei siis reagoi kemiallisesti ruoan, veden tai kotitalouspuhdistustuotteiden kanssa. Se on täysin vaaratonta nieltynä. Kyseiset terveysviranomaiset ovat vahvistaneet keittoastioiden tarttumattomien PTFE-pinnoitteiden vaarattomuuden. Itse asiassa PTFE on niin turvallista, että sitä käytetään usein lääketieteessä sydämentahdistimien ja valtimoita korvaavien pienten putkien pinnoitukseen. Sitä käytetään myös kirurgisiin toimenpiteisiin vakavasta munuaissairaudesta kärsivien potilaiden hyödyksi, ja myös jotkin nivelproteesit on osittain pinnoitettu PTFE:llä.
Nopea keino tarkistaa toimiiko pannu induktioliedellä, on tehdä sille magneettitesti. Se on helppoa: Jos magneetti tarttuu pannun pohjaan, pannu toimii induktioliedellä.
Käyttöikää on vaikea määrittää vuosina, koska se vaihtelee käyttöolosuhteiden ja -asteen mukaan. Käyttöikää voi joka tapauksessa pidentää välttämällä tarpeettoman korkeita lämpötiloja ja kuumentamista ilman vettä. Matalat ja keskilämmöt riittävät. Jos käytät paistamiseen samaa lämpötilaa kuin mitä käyttäisit rautawokkipannulla paistaessa, vaurioita syntyy nopeasti. Älä säilytä kypsennettyä ruokaa kovin kauaa (päivää tai kauemmin).
Siirry verkkosivustomme ”Lisätarvikkeet”-osioon, josta löydät helposti tarvikkeita tuotteellesi.
Tietoja takuusta löytyy tämän sivuston Takuu-osiosta.
Laite sisältää arvokkaita materiaaleja, joita voidaan käyttää uudelleen eli kierrättää. Toimita laite paikalliseen kierrätyspisteeseen.